2022-04-06
依间苏山鸡饭出名性价比高 今日特登黎试吓系咪真系咁正黎到已经下午茶时间 仲要系平日 但系都仲好多客人 差唔多坐满 舖头入面几大 装修好有东南亚风味~佢有下午茶餐 另外亦可以散叫 选择甚多好彩我已经一早决定要试海南鸡饭😆▶️招牌海南鸡饭配鸡杂冬瓜汤 ($60)虽然系下午茶餐 但系份量同正餐冇分别 一样咁大份🐔海南鸡唔少 连皮而冇乜骨 食落好香鸡油味 鸡皮做到好似啫喱咁 非常之嫩滑味道本身少少咸 另外仲设有三种酱:海南鸡甜酱 泰式酸辣酱🌶姜蓉可以自己选择味道 我自己就钟意海南鸡甜酱🥰整体海南鸡唔错 做到同白切鸡嘅分别 不过如果厚肉啲就更完美!🍚油饭好有惊喜 同一般出面见到黄色嘅油饭唔同 佢呢个系啡色嘅首先味道上 可以食到有香茅味 微微带啲班兰香味同埋蒜味 食落够晒咸香🤤之后米饭口感好 佢比较硬身少少 似炒饭质地 粒粒分明 间中有饭焦😍仲可以做到粒粒米都充满油香 好平均 唔会感觉好似捞唔均咁👍🏻最好系油饭食落感觉唔油腻 冇咁快饱 所以即使好大碗饭 一个人都可以食到🥄鸡杂冬瓜汤材料有冬瓜 鸡肾 味道相对清淡而唔油 亦唔似味精汤 鸡肾咬落好弹牙 好似鲍鱼咁😂不过冬瓜就有啲硬▶️超冰冻椰青🧉 (+$2
佢有下午茶餐 另外亦可以散叫 选择甚多
好彩我已经一早决定要试海南鸡饭😆
▶️招牌海南鸡饭配鸡杂冬瓜汤 ($60)
虽然系下午茶餐 但系份量同正餐冇分别 一样咁大份
味道本身少少咸
另外仲设有三种酱:海南鸡甜酱 泰式酸辣酱🌶姜蓉
可以自己选择味道 我自己就钟意海南鸡甜酱🥰
▶️超冰冻椰青🧉 (+$28)
跟餐平啲 如果唔系要$42
估唔到佢咁大个😲真系原个俾你
饮落超清甜解渴🧊夏天饮啱晒
椰青味好出 加上好熟 唔会饮到酸或者生嘅味👍🏻搞到我饮唔停口😂饮完即刻有啲急尿
最后仲可以刮啲椰肉食 做甜品!
▶️参巴辣虾酱通菜🥬 ($38)
依个可以拣少辣或者走辣 因为我唔太食得辣所以拣走辣 事后有啲后悔
佢走咗辣之后当然冇乜虾酱 搞到冇咁惹味🙁所以同普通通菜冇分别
不过好在食落好清脆新鲜 都有啲酱汁浸住所以够味嘅
▶️龙虾叻沙掺掺 ($118)
呢个差唔多系最贵嘅一个主食🦞因为佢有真龙虾
另外有鱼片 鱼蛋 豆卜🍢
面系油面沟米粉🍜见啲油面几粗身 一粗一幼咁 口感好特别~
▶️手作蛋白杏仁茶 ($38)
以为系饮品 但系原来系糖水咁☕️几大碗 暖䁔地
入面有好多蛋白 饮落好幼滑细致😋甜度适中
唯一系觉得佢稀咗少少 同埋杏仁味唔够重啫
饮完觉得好滋保✨
整体味道好 有水准😍特别推介大家试海南鸡油饭 油饭真系出色 同埋饮椰青!
服务都唔错 佢用QR code落单 落完单之后唔洗8分钟啲食物已经上齐 超快手
环境都可以嘅 冇话觉得好逼
性价比真系好似人哋所讲咁抵食 叫咗咁多嘢 全部咁大份 食到饱晒 都系$274 仲要冇加一❗️
难怪佢咁受欢迎 咁多人推介👍🏻