餐厅: 麗香園冰室 (興華廣場)
资讯:

2019-09-08 97 浏览
今日放工去左接朋友放工,之后一齐食饭,见呢到有好多人,就入左去。我叫左个铁板杂扒配薯菜蒜蓉汁,有哂牛扒鸡扒猪扒肠仔及烟肉,真系好好丰富。杂扒好大份,大份到连铁板都唔够装,要叠起放。而扒亦整得好好,特别系猪扒,腌得好腍但质感又保持到结实,好味。蒜蓉汁虽然唔系好浓味,但食得出系真材实料,蒜蓉味道都好出。 呢个老火汤味道唔算好浓,但好香,而且饮得出真系唔系味精水,以餐汤黎讲绝对系极高质。 见到有人食海南鸡饭,搞到我地都想食,所以叫左个淡淡无骨海南鸡配油饭,呢个无骨海南鸡,可以大大啖咁食好正,但最正既系海南鸡煮得好滑。一般既海南鸡已经算滑,但呢度既比一般既更加滑,特别系鸡皮,食落直头好似食紧啫喱咁,加埋酱汁既香浓同油饭既油香,食多几碗都仲得。 西多士真系茶餐厅必食,炸到香脆既外皮加埋入面软熟既面包,再配埋香浓既花生酱同炼奶,简直系绝配。 呢个芒果爆珠配泡茶概念好得意,泡茶既甘味同芒果爆珠既酸甜又意外地夹,加埋少少既桂花味,又清香又刺激。不过有个小tips,就系最好过一阵先开始饮,因为要等茶包既茶味出左先,如果唔系味道会比较淡。呢个设计好细心,咁大家就可以揾到需要嘅嘢!

呢个设计好细心,咁大家就可以揾到需要嘅嘢!