2023-07-05
今日晚餐要自己搞掂,想有仪式感啲但又想试下啲特别野,于是醒起之前有经过呢间西餐厅觉得几有feel🍝于是就揾下menu发觉有fusion菜式🐮仲要系exactly我心水,于是就决定试试🤤。🐒慢煮牛面颊•港式沙嗲汁煎肠粉💰$158🐒松叶蟹肉 •蟹籽沙律•柑桔油醋💰$108今次拣左沙律同主食🥗价钱就同平时set dinner差唔多,以环境同食物质素黎讲觉得值得一试🤤。首先讲左港西fusion既呢款主菜先,因为真系好impressing😍佢个慢煮牛面颊劲冧,而且牛味好重🐄配埋个港式沙嗲汁真系好正,而浓郁既酱汁同煎肠粉一齐食都唔会令肠粉好斋🥜对于我中意食肠粉既人黎讲好岩食👍🏼 。而个沙律既蟹肉好多🦀配埋柑桔油醋好开胃,无论系主食前后食都可以好好发挥😌前者开胃,后者解腻✅。另外值得一提既系餐厅系2层设计,上面既空间环境原来仲舒服,仲有唔少打卡位俾我地影相添📸
🐒慢煮牛面颊•港式沙嗲汁煎肠粉💰$158
🐒松叶蟹肉 •蟹籽沙律•柑桔油醋💰$108
。
首先讲左港西fusion既呢款主菜先,因为真系好impressing😍 佢个慢煮牛面颊劲冧,而且牛味好重🐄配埋个港式沙嗲汁真系好正, 而浓郁既酱汁同煎肠粉一齐食都唔会令肠粉好斋🥜对于我中意食肠粉既人黎讲好岩食👍🏼