2023-07-29 1844 浏览
🍽️ Nebraska Member of Louis Steak House 📍湾仔庄士敦道14-16号庄士敦大楼地舖-今日系happy shopping day🛍️直落同好朋友@chill.yummi 一齐去湾仔食好西😍😍💫餐前蒜蓉包蒜蓉包烘得非常酥脆,亦有好香浓嘅蒜蓉味🤌🏻🤌🏻即刻引起食欲🤤🤤💫法式焗田螺( $140 )田螺好大只,充满酱汁,肉都系大大粒!食落非常满足😍😍😍口感软嫩👍🏻👍🏻另外要大赞薯蓉🤤🤤🤤吸收晒田螺嘅香味😚而且唔系打到烂晒嘅薯蓉,系隐约有一粒粒口感嘅新鲜薯蓉🥰🥰💫美国极佳级大骨斧头肉眼扒700 g (每100 g $180 )初时店员俾咗一碟沙律,只碟仲要系暖暖地🤣🤣🤣我哋以为佢黎错咗🤣点知后边即刻出现又香又大份嘅超吸引斧头肉眼扒😍😍😍肉眼扒肉味好香浓😳😳😳我哋叫咗五成熟,唔单止肉嫩香滑,仲超多肉汁💦💦油香丰富,净系落盐都好好食🥹🥹店员亦及时另外俾咗两只酱,分别系英国芥末同荷兰酱🤣🤣不过靓嘅牛,原汁原味已经好够🤌🏻🤌🏻🤌🏻我哋仲忍唔住试埋喺骨上面嘅肉,表皮烤得香脆,带有焦香🤩🤩🤩💫 GINGER SOUFFLÉ (Order for Teo)($220)我地叫左一
📍湾仔庄士敦道14-16号庄士敦大楼地舖

💫餐前蒜蓉包

💫法式焗田螺( $140 )

我地叫左一份,餐厅分左两碗整比我地🥰🥰非常细心❤️❤️口感棉密轻盈,好似食紧一旧云咁样🤭🤭☁️☁️可能因为我本身都几钟意姜味,觉得入口有淡淡姜味好吸引😍😍另外仲食到蛋香味🤌🏻🤌🏻🤌🏻呢个甜品我比一百分!

💫Virgin Mojito($85)
一上枱就闻到好香嘅薄荷味,饮落有好开胃嘅青柠清香,夹杂住一丝丝薄荷味🌿🌿非常醒胃👍🏻👍🏻同充满油脂香气既肉好夹

💫白酒
因为我唔饮酒🤣🤣所以形容唔到呢个白酒系咩味,不过听@chill.yummi 讲,呢个白酒好好饮🤣🤣🤣大家不妨去佢嘅page度睇一睇🤭🤭🤭

🌟餐厅装修好有气氛,适合情侣、家人同埋朋友一齐嚟食!
🌟老细、经理都好友善!见到佢哋不停用英文或者广东话同食客倾偈,介绍唔同食物嘅来源地🥰🥰好sweet😍😍
🌟感受到老细好proud of 餐厅,连车牌都系餐厅名🤣🤣另外亦有自制XO酱,自己炒🤩🤩超足料劲吸引!
🌟真心食物高质!一定会再回访!

推荐指数:5/5
抵食指数:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #WanChai #湾仔 #湾仔美食 #湾仔扒房 #湾仔必食 #湾仔美食地图 #湾仔好去处 #LouisSteakHouse #SteakHouse #Nebraska #NebraskaMemberOfLouisSteakHouse @louissteakhouse