2023-03-28
见到呢度个火焰奄仔蟹真系好吸引,虽然成日四围食但我都系第一次食xD ✨上海街火焰奄仔蟹 (招牌油盐焗A级奄仔): 黎到见到好多膏真系流口水,影完相店员就将玫瑰露酒倒落个锅度再点火, d 酒味真系好香。先食个膏,真系好好味好甘香,拎黎捞饭一流。 个蟹都算大只几厚肉, 肉质鲜甜结实,加上食落去有少少盐,令个鲜味更加突出。平时都系最多食长脚蟹, 大闸蟹,原来奄仔蟹先系我心目中嘅no.1.✨葱油鸡:呢个鸡真系好滑,个葱油味好香又唔会好似平时𠮶啲咁咸,味道啱啱好。✨油浸野生笋壳鱼:条鱼真系好大条, 店员帮手分开啲肉嘅时候时候已经feel 到佢既脆,系劲脆既"索索"声。个鱼皮真系超香超好食,外脆内软。入面d 肉都系劲热辣辣, 好鲜嫩,同埋都真系好厚肉,点埋个豉油更加正。我平时都唔系太钟意食鱼,但呢个鱼又真系好好食.✨蒜蓉豆豉炒番薯叶:见佢系水耕菜,就试吓先。 平时蒜蓉炒菜食得多,原来加咗豆豉系几好食, 加上个番薯叶系几爽脆。今餐真系好满足,奄仔蟹同笋壳鱼都真系必食👅
今餐真系好满足,奄仔蟹同笋壳鱼都真系必食👅