2019-09-23
一大班人去庆祝,就紧系烚下烚下啦🍲 101边炉套餐系半自助餐形式,基本火锅配料系任饮任食既,但系肉类,海鲜就要另加钱喇💰- 汤底方面,由于我地系7个人所以可以拣2款汤底,拣左一个辣,一个唔辣。分别系冬瓜卜卜蚬海鲜锅同台湾麻辣鸡锅(🌶🌶)。先试左个卜卜蚬锅,蚬既份量都算多,汤底鲜甜,入面仲会有少量既菇菌类同菜,衬未打边炉前真系要饮多两啖😆 -另外个辣鸡锅就好岩打边炉用喇,锅内既豆卜吸哂d辣油,一咬落口,d麻辣味就会即刻系你个口到渗出黎,之后蔓延到喉咙,好惹味🤤 鸡件斩到大大旧,冇乜碎骨,系真系有肉食既🐣-我地冇加海鲜🦞,就直接去到肉类喇。拣左肥牛同黑毛猪,牛肉🥩油脂分布分均,就算用辣辣锅,都食到牛肉味浓郁,而且冇筋,食落软滑又够肉汁,值得加钱encore👍🏻 相比之下黑毛猪就失息左,唔系唔好食,但系牛好食d🤣 -至于并盘方面,我地系一致拣哂101特选手工火锅拼盘。钟意食黑松露同芝士🧀既朋友系必拣❗️最特别既就系墨鱼汁鸟结糖,好似食紧鸡软骨咁。整个拼盘质素都好好,丸类爽口弹牙,而且款式特别😋-主角当然系最后先出场 - 手工即炸响铃同咸蛋黄鱼皮❗️❗️❗️真系超级超级超级好食!第1次见咁大条既既响铃
主角当然系最后先出场 - 手工即炸响铃同咸蛋黄鱼皮❗️❗️❗️真系超级超级超级好食!第1次见咁大条既既响铃,一上枱,店员就同我地讲快d食,因为系即炸,冻左就冇咁好食架喇。响铃好脆口,dim汤食系一流,不过小心辣嘴。鱼片劲厚切,但系唔会影响酥脆既口味,咸蛋黄包左哂成块黄片,真系会愈食愈上瘾😆😆😆
其实食完个套餐已经饱左7,8成😂 火锅配料都唔系几食到,自问大食既朋友可以挑战下😏除左酒之外,其他甜品都系任饮,果茶系列唔错,想饮d特别既可以拣盆栽系列。虽然食到好饱,但系都要试埋个甜品。仙草芋圆偏甜,感觉上落左好多糖水,芋圆冇乜味,有d失望。不过咸食全部都好满意,如果要食,大家记得bk定位喇😊