2022-07-29 288 浏览
𝟚𝟝.𝟘𝟟.𝟚𝟘𝟚𝟚📌 I Love 戟 - 班戟专门店 (筲箕湾)筲箕湾东大街76号地下C号舖🔎#hkfoodieat_筲箕湾 #hkfoodieat黄店💛 💸人均消费: $10-32🌿评分: 4/5🈚️加一服务费东大街可以坐低食嘅甜品铺好多都系蓝店😔但打完篮球好想食甜品🍮食甜品又唔系一定要坐嘅👻见🧸未试过呢间良心班㦸专门店就带佢嚟试下💛ꕥ 焦糖炖蛋雪糕班㦸 ($32) 炖蛋好滑溜🍮表面焦糖烧得啱啱好✨有些少焦香味但唔会有苦味😋炖蛋下面就系雪糕🍦可以自选口味🥳今次🧸拣咗荔枝,本身心谂死啦会唔会好怪😂但岀乎意料地冇违和感🦦荔枝味感觉几fresh中和翻炖蛋后期嘅饱济感🫧加上班㦸蛋同奶香味好重❤️好啱我口味😋难怪佢会系舖头嘅名物之一🌟雪糕口味包括: 朱古力🍫/云呢拿/曲奇🍪/芒果🥭/薄荷朱古力/绿茶🍵/椰子🥥/咖啡☕️/荔枝/豆腐/士多啤梨🍓/冲绳海盐🧂㊙️见到雪糕四球都系$10😱如果唔系见炖蛋下面已经有雪糕🍦我谂我应该会嗌呢个🤪依家香港咁平嘅雪糕边度揾🥺ꕥ Oreo奶昔 ($21)Oreo同奶昔几夹😽饮落就好似cookies n cream雪糕嘅味咁😽钟意cookies n cream嘅人可以一
𝟚𝟝.𝟘𝟟.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌 I Love 戟 - 班戟专门店 (筲箕湾)
筲箕湾东大街76号地下C号舖

💸人均消费: $10-32
🌿评分: 4/5
🈚️加一服务费

焦糖炖蛋雪糕班戟

ꕥ 焦糖炖蛋雪糕班㦸 ($32)

ꕥ Oreo奶昔 ($21)
Oreo同奶昔几夹😽饮落就好似cookies n cream雪糕嘅味咁😽钟意cookies n cream嘅人可以一试❤️21蚊咁大杯性价比都算几高🌟夏日炎炎整翻杯真心正😋

舖头仲有好多唔同嘅嘢食(唔同味道嘅原个or切件蛋糕🍰咸班㦸)/饮品/手摇🥰价钱好实惠✨仲要系良心小店💛有机会经过嘅话可以支持下呀🙌🏻
焦糖炖蛋雪糕班戟