2023-06-24 77 浏览
今次去到一个大家都去过既地方,太子!去感受一下呢度一间老字号经营左39年既兰菀餐厅,感受下佢地既饮食充满人情味既文化!餐厅特色系,新鲜!同埋所有酱料包括辛辣椒油,加上辣椒油自己整既味道系好香好特色!所有鸡只 鹅只都系好香好滑,有埋唔同既新鲜内脏比大家睇到!真系冇花冇假老字号餐厅的特色呢!今次我叫左叉烧烧鹅汤米粉👌叉烧配合左内软外滑既质感!再加上每一块叉烧都系淋上左烤叉烧既酱汁,除左香浓,仲有烧烤啖啖肉,感觉好似正宗既炭烧烧鹅!质感都系令人难忘!烧鹅又系皮滑,每啖都唔干!加上佢有酱汁点!食落都有酸酸甜甜!米粉亦都相当最后我再叫左「民间药膳汤水之首」,昆布海藻大山地!呢个四季例汤一定要试!亦都呢间餐厅既皇牌,汤底喺凌晨五点已经开始淆祭!除咗养生之外都带美颜嘅功效,汤底味道亦都非常鲜甜完全唔觉有味精汤𠮶种嘅干涩!再配合埋热嘅奶茶奶茶够幼滑,亦都好好饮!旺角鸦兰街5号a舖兰苑烧蜡餐厅

旺角鸦兰街5号a舖
兰苑烧蜡餐厅