2022-09-26 532 浏览
喺利东邨地铁站一出,就喺利东街市附近地舖,有一间好正嘅<乐园鱼旦专家>,主打粉面。正在咩野?就系抵食夹大件!个人比较推荐牛腩捞面,几十蚊,大大碗,牛腩同面嘅份量都好够,真心抵食。<牛腩云吞捞幼面>牛腩件件都又大块又多肉,咬落去冇筋之余,仲要好够腍身,带有少少脂肪,肥瘦度相当均匀,牛肉味道浓郁,质素确系吾错。近睇直头系靓牛腩嘅质素,而云吞亦都好大只。<牛三宝捞粗面>牛三宝有牛腩、牛肚、同埋牛筋,除咗牛腩炆得又靓、又腍、又入味之外,佢哋用嘅牛肚,都系用上最靓嘅金钱肚,同样炆得又腍又入味。牛筋同样煮到好腍好软身,非常好食。无论幼面同粗面嘅面底,分量都好多好足够,而且面质亦都爽滑弹牙。我哋仲可以要求要多d牛腩汁。冻奶茶都好大杯,同埋够冻,味道正常。两个人食咗两大碗面,都系一百蚊多d,非常抵食。餐厅仲有牛腩饭、猪手面等等供应,下次可以再嚟试下呀!!~平日晚上,都吾少客人帮衬。

<牛腩云吞捞幼面>

近睇直头系靓牛腩嘅质素,而云吞亦都好大只。

<牛三宝捞粗面>
牛筋同样煮到好腍好软身,非常好食。

我哋仲可以要求要多d牛腩汁。

冻奶茶都好大杯,同埋够冻,味道正常。

两个人食咗两大碗面,都系一百蚊多d,非常抵食。

餐厅仲有牛腩饭、猪手面等等供应,下次可以再嚟试下呀!!~

平日晚上,都吾少客人帮衬。

• 牛三宝捞面