2023-04-28
排又去咗食蚝🦪🦪🦪啦 😍 生蚝真系all time favourite!!! 餐厅个名系蚝字开头~就知道餐厅系主打生蚝🦪 😋 除此之外餐厅都有其他海鲜🦞同热食供应,选择都唔少,所以食完真系超满足‼️🤍🤍 🌟生蚝🦪拼盘,叫咗16只生蚝😆经店员推介咗之后我哋决定嗌以下三款生蚝🦪,顺序由相对上比较淡味嘅开始食先,之后先食海水味比较重嘅Tia Maraa (相对比较淡味,唔算太厚身)Speciales de claire (海水味重,爽口) Gillardeau (海水味重,生蚝🦪肉比较肥美😋)另外我哋都叫咗啲海鲜,包括系小编劲钟意食嘅海胆、北海道带子同埋北海道活赤贝,其中海胆真系超推荐👍🏻👍🏻,用上加拿大海胆,好新鲜啊食完真系大满足😆😆 加拿大海胆~ 餐厅有提供韩国紫菜可以包住海胆一齐食😍 值得一提嘅系口感真系好实净,味道都十分浓郁😋北海道带子~望落好有光泽,食落都好厚肉‼️口感嫩滑鲜甜🌟北海道活赤贝~睇相都见到佢好大只!😎同埋好爽口,赤贝最重要真系爽口😛食完海鲜之后亦都嗌咗一个法式鹅肝多士同埋龙虾🦞忌廉意粉同朋友一齐share😇鹅肝多士🍞 有四件,鹅肝表面煎得焦脆,连同烘过嘅多士一齐食除咗减
生蚝🦪拼盘,叫咗16只生蚝😆
Tia Maraa (相对比较淡味,唔算太厚身)
Speciales de claire (海水味重,爽口)
Gillardeau (海水味重,生蚝🦪肉比较肥美😋)
北海道带子~望落好有光泽,食落都好厚肉‼️口感嫩滑鲜甜🌟
鹅肝多士🍞 有四件,鹅肝表面煎得焦脆,连同烘过嘅多士一齐食除咗减低油腻感之外仲系双重嘅味觉享受😋
上面食咗咁多嘢,龙虾🦞忌廉意粉个粉粮已经好够两个人share😻 意粉用上幼面,加埋忌廉同埋龙虾一齐炒真系好creamy😆 龙虾肉已经系处理好咗唔使自己拆壳可以即刻食,份量都非常慷慨👍🏻