2023-11-02
五福园琴日行咗一阵深水埗,见肚饿顺便揾野食,打算去呢间叫「五福园」食野,正当打开门时先发现个门只能打开一半(见图1右下或图10),虽然随身已经带住斜板出街,但我无多啦A梦嘅缩小电筒,唯有转外卖拎走食,最后去咗附近坐喺街上食!😅😅1.石磨葱汁肉酱肠粉+扁肉汤$42(9/10)石磨肠粉好香好滑,肉唔鞋好鲜,仲有食落口劲香葱味,一共大约4条石磨肠粉!扁肉汤入面系小云吞,大约有15粒小云吞,每粒个皮都劲薄,食落口好滑,连汤一齐食好鲜甜,最后我连汤饮到一滴不漏!**根据餐牌讲浓汤系大量猪骨及鲜肉经多小时煲制,不加味精及化学调料!**2.韭菜鲜肉水饺(大)$42(7.5/10)呢碗水饺一共有10只,我一咬就觉得个皮厚咗少少,好彩胜在韭菜同芫茜够多,令到水饺好香,猪肉又好新鲜,几唔错!2人总共价钱$84个人口味总评分:8.25/10@wufuyuan_hk地址:深水埗北河街131号地舖Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果钟意我嘅分享,麻烦请follow我,仲有记得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️#五福园 #深水埗 #深水埗好去处 #扁肉汤
1.石磨葱汁肉酱肠粉+扁肉汤$42(9/10)
2.韭菜鲜肉水饺(大)$42(7.5/10)
2人总共价钱$84
个人口味总评分:8.25/10
@wufuyuan_hk
地址:深水埗北河街131号地舖
#五福园 #深水埗 #深水埗好去处 #扁肉汤 #石磨肠粉 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong