2022-08-03
屹立荃湾40多年嘅嘉乐冰厅,进驻土瓜湾,新店嘅格局同旧店截然不同,但一样有著旧店嘅招牌美食食物揉合咗传统茶餐厅同新派创意招牌美食,点了几款试试味道▶️超厚够吋鸡蛋特级餐肉治 - 招牌美食之一,几吋厚嘅滑蛋,视觉震撼之余,食完都够晒饱肚▶️酥炸鲜虾云吞 - 「一口云吞」,炸得香脆可口,小食之选!另外亦有菜肉云吞可供选择▶️豉油皇鸡翼 - 卤得够入味又上色,鸡肉入口亦好嫩滑,一份三只,小食多滋味!▶️脆爆华田西多士 - 香脆嘅外层,内层搽满花生酱,真正外脆内软,西多面层再涂上糖浆加华田脆脆,就算几咁邪恶都不能不试!▶️黑牛 - 茶餐厅怀旧特色饮品之一,虽然制作无难度,但而家仲有「黑牛」嘅茶记绝无仅有。无奈水吧搞错咗,将「白牛」嘅云呢拿雪糕配上「黑牛」嘅可乐,不嬲唔浪费食物嘅我都饮晒去,满足的一餐!!
食物揉合咗传统茶餐厅同新派创意招牌美食,点了几款试试味道