2021-06-05 194 浏览
屋企附近最近新开咗间烧味舖,有唔少街坊帮衬,今日懒得煮,索性斩几味加𩠌,返去焯碟菜心就开得饭。烧味价钱合理,新开张仲有唔少优惠,特别系烧味饭盒,无论单双拼都系一口价廿二蚊,非常抵食。大热天时见到海蜇拼泰式凤爪零舍吸引,海蜇口感清爽弹牙,凤爪亦同样爽口,去咗骨一啖一只刚刚好,酸辣开胃。先生至爱食烧鹅,见咁耐冇食,拣咗下庄,果然冇令人失望,鹅髀大大只,够哂肥美,肉质非常嫩滑,连皮咬落去,满口鹅油香气,令人回味!除咗酸梅酱之外,仲有一袋仔烧鹅汁,原汁原味,无论淋上烧鹅到食抑或系捞饭都一流!客家盐焗鸡大件夹抵食,肉质滑溜而且够哂咸香,绝对系白饭杀手。叉烧半肥瘦,一打开外卖盒已经香气四溢,色泽鲜明,入口肉质软腍,蜜汁亦够香够入味,水准唔错。烧味店食物水准唔错,特别系烧鹅,只烧鹅髀简直令人回味,钟意食烧鹅嘅绝对唔能够错过,而且烧味价钱够晒亲民,最值得一赞嘅系店面干净整洁,俾人嘅感觉非常卫生,难怪咁多街坊客捧场,希望能够一直保持水准,等我哋可以继续食到优质嘅烧味。

海蜇拼泰式凤爪

至尊烧鹅(下庄)

烧味佬叉烧
海蜇拼泰式凤爪
至尊烧鹅(下庄)
烧味佬叉烧