2018-05-05 195 浏览
去完揾阿姨,阿姨就带我黎大埔食野。佢话成日经过呢间餐厅都想试下,今次我黎揾佢,佢就话多个人可以食多啲唔同款。以为系一般快餐店,估唔到入面装修几靓同摩登。menu都有几多选择,选择困难症又发作。最后叫左两个set, 野菜软壳蟹海鲜炒乌冬同五成熟黑椒汁西冷牛扒、蒜蓉同芝士烧蚝、柚子柠檬梳打同柚子沙冰多多。餐包系牛角包,几香同重牛油味,我钟意。同阿姨share饮个汤,白汤唔稀,杰身同几足料。红汤都系,有成旧肉,味道不俗。阿姨叫左柚子柠檬梳打,试左啖,几清爽同解渴。我就叫左柚子沙冰多多, 好大杯,饮劲耐都好似冇饮过咁。唔算好甜同埋柚子好清新,沙冰又解渴,啱哂夏天饮。野菜软壳蟹海鲜炒乌冬 - 软壳蟹要趁热食,又脆又香,好惹味。个乌冬都好味,夹埋啲虾、青口、鱿鱼同野菜一齐食好满足。啲汁系大阪烧𠮶只烧汁,甜甜地,同个乌冬好夹。牛扒- 上菜𠮶阵热辣辣,大烟到个镜头都蒙埋。只睇外型已经觉得好juicy,超级适合食肉兽。食牛扒最钟意食五成熟,见到有啲血水就胃口大开。肉质好淋,只系中间有少少筋,一路切一路食,唔觉意就食哂成旧。到我最期待嘅烧蚝出场喇!好大只蚝,个碟都好大只😆🤣😂蒜蓉烧蚝 - 超级香同惹味,最

阿姨叫左柚子柠檬梳打,试左啖,几清爽同解渴。

牛扒- 上菜𠮶阵热辣辣,大烟到个镜头都蒙埋。

只睇外型已经觉得好juicy,超级适合食肉兽。

到我最期待嘅烧蚝出场喇!好大只蚝,个碟都好大只😆🤣😂

蒜蓉烧蚝 - 超级香同惹味,最钟意食蒜蓉。食得出个蚝好新鲜,加上又够大只,$48两只都几抵食。

芝士烧蚝 - 啲酱有啲腻,不过热辣辣都好味。我同阿姨都系钟意蒜蓉味多啲,实在太香喇👍🏻👍🏻