第二次黎食「第一郡」😍😍对上一次已经系上年系深水埗食,好回味呀所以又去食多次。而今次就去左天后既分店。米纸虾卷(一条)虾卷除左用薄薄既米纸包住,仲有用叶子🍃包住虾卷,可以俾我地用手拎住黎食。侍应仲教落,食到边、撕到边,记住要顺住块叶既纹路,打横咁撕开,就唔怕整污糟只手。仲有虾卷有秘制酱汁,好好食,沾完虾卷未沾晒d汁,仲可以就咁食都唔会咸!😉蟹膏番茄汤檬粉中意食蟹既宝宝,今次又系拣番哩个檬粉。块蟹膏饼好大块,唔会一旧旧好硬,反而一咬就好松,感觉到似系食紧蟹膏而唔系一旧粉团。仲有原味扎肉同黑椒味扎肉,配埋入晒味既猪红同埋豆卜,加上新鲜大蕃茄。真系又鲜又甜😋越式软包上次试过脆脆既越式法包,今次一于试下软包啦越式软包有腩肉、扎肉、肉松等等名符其实,个包好软熟,好冧,又好足料料,食落啖啖都有料。饮品牛油果沙冰完全唔应该叫做沙冰啊😂牛油果打得好滑,质地似smoothie饮落凉凉地,唔算太冻成杯沙冰都好足味,唔会话饮到最后溶晒冰就变得淡而无味,搞到我好想知佢用左几多个牛油果去榨成。芒果沙冰同牛油果沙冰一样,好smoothie好香芒果味,似系加左D奶入搅拌机去一齐打成沙冰。感觉同牛油果沙冰一样咁正。斑
第二次黎食「第一郡」😍😍
对上一次已经系上年系深水埗食,
好回味呀所以又去食多次。
而今次就去左天后既分店。

米纸虾卷(一条)

虾卷除左用薄薄既米纸包住,
仲有用叶子🍃包住虾卷,
可以俾我地用手拎住黎食。
侍应仲教落,食到边、撕到边,
记住要顺住块叶既纹路,打横咁撕开,
就唔怕整污糟只手。
仲有虾卷有秘制酱汁,好好食,
沾完虾卷未沾晒d汁,
仲可以就咁食都唔会咸!😉

蟹膏番茄汤檬粉
中意食蟹既宝宝,今次又系拣番哩个檬粉。
块蟹膏饼好大块,唔会一旧旧好硬,
反而一咬就好松,
感觉到似系食紧蟹膏而唔系一旧粉团。
仲有原味扎肉同黑椒味扎肉,
配埋入晒味既猪红同埋豆卜,
加上新鲜大蕃茄。真系又鲜又甜😋

越式软包

上次试过脆脆既越式法包,
今次一于试下软包啦
越式软包有腩肉、扎肉、肉松等等
名符其实,个包好软熟,好冧,又好足料料,食落啖啖都有料。

饮品
牛油果沙冰
完全唔应该叫做沙冰啊😂
牛油果打得好滑,质地似smoothie
饮落凉凉地,唔算太冻

芒果沙冰
同牛油果沙冰一样,好smoothie

斑兰绿豆糕

上次食过就爱上了💚💚
淡淡既斑兰味上下两层夹住绿豆蓉
绿豆蓉绵密,糕点烟韧😋
今次就每人自己食一件,真系爱不释手。
午餐