2022-06-27 79 浏览
今次来到位于铜锣湾的mini friday,现场见到好多人庆祝生日。环境的确浪漫好情调,而且位处铜锣湾地铁站附近相当方便。🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍀 龙虾西班牙海鲜饭($278)之前一直都想试下西班牙海鲜饭,因为未试过一间好食既🥹今次minifriday 呢一款见到评论好坏参半,但系最终都因为慕名而来所以都试下。今次呢款海鲜饭我会比个like !海鲜铺到满,足料!有半只龙虾🦞、鱼柳🐟、虾🦐、蚬肉仔同鱿鱼🦑,几乎每一啖都食到海鲜,而且饭底够热同湿润,加上姜黄份带出浓厚西班牙味,无论份量(超大份)、卖相、还是味道,都几满意!🍀(套餐)香烤澳洲羊架配薄荷烧汁($278)成三件羊架大件之余,亦腍软,对于牙力不佳的我很是friendly😂烤过后逼出油脂,但不会油腻。味道方面烧汁够味,羊架肉质不俗,带少少膻味,但恰到好处,易入口,反而能够凸显羊新鲜的优点。套餐亦包括饮品、汤以及沙律,唔怕唔够饱啦!另外我地仲+$1 加购甜品🍮是日甜品系tiramisu,咖啡味同朱古力味几突出,质地creamy,伴碟仲用果gem 画上星星,几有心思。

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍀 龙虾西班牙海鲜饭($278)
之前一直都想试下西班牙海鲜饭,因为未试过一间好食既🥹

🍀(套餐)香烤澳洲羊架配薄荷烧汁($278)

套餐亦包括饮品、汤以及沙律,唔怕唔够饱啦!