2024-07-23
基本上淘大想揾间有气氛、环境舒服、适合庆祝、价钱超抵、好食嘅西餐厅,应该净系谂到呢间。最近晚市仲要做紧优惠,全单八五折或者食$98猪手。呢间处理肉类十分出色!!!每一碟Main都系on my top list!!!柚子蜜啤酒浸脆皮德国咸猪手必叫!必叫!必叫!重要事情要讲三次。真系好食又抵到想叫多碟,可惜8人以上先可以叫两碟$98 ~ (当然可以比正价$178叫多碟,不过佢其他嘢食都好值得试)猪手皮十分脆,但完全唔硬!(食过好多次猪手,啲皮通常都会烧到硬哂、唔系脆)正宗食德国猪手,一定要夹啲酸菜,加啲蜜糖芥茉酱,佢连呢啲配菜、酱汁都系完美。日本柚子肉鲜虾沙律沙律有满满嘅鲜虾、柚子、果仁,好食!今时今日好多沙律都系用冰鲜虾,佢唯一真系用鲜虾,仲要清咗条肠,睇得出厨师用心,对得住个价钱。白酒忌廉煮青口配香草蒜蓉包个汁好浓,好香白酒、重忌廉、牛油味,蒜蓉包可以点到啲汁嚟食,几正。朋友反映偏咸,我个人认为系个青口嘅海水咸味居多,几鲜味。日本刺身带子龙虾汁炖饭见到最多人推介呢个饭,真系ok不错。带子及鲜虾,煮得刚刚好。龙虾汁唔会好浓、过咸,好送饭。米嘅软硬度适合亚洲人口味。呢碟饭相对份量会较少一啲
柚子蜜啤酒浸脆皮德国咸猪手
必叫!必叫!必叫!重要事情要讲三次。
日本柚子肉鲜虾沙律
沙律有满满嘅鲜虾、柚子、果仁,好食!
白酒忌廉煮青口配香草蒜蓉包
朋友反映偏咸,我个人认为系个青口嘅海水咸味居多,几鲜味。
日本刺身带子龙虾汁炖饭
见到最多人推介呢个饭,真系ok不错。
带子及鲜虾,煮得刚刚好。
龙虾汁唔会好浓、过咸,好送饭。
米嘅软硬度适合亚洲人口味。
呢碟饭相对份量会较少一啲~
柚子醋蜜汁烧猪仔肋骨
猪仔肋骨腌得好入味,佢个柚子醋酱汁超正,必定要淋上去!带点微甜微酸,会想食完一嚿食多嚿
一组人食的话系必叫,分量多,易share!
洋葱甜酸酱烤鸡
呢个真系超惊喜!冇谂过只烤鸡可以系有酱汁浸住嘅情况下,块皮依然脆口!烤鸡嘅肉质仲要保持到嫩肉,真系想知点做到
佢嘅洋葱甜酸酱,都十分出色,简直系食出鸡嘅新滋味!
炸蒜卡乐B安格斯牛肉炒饭
我觉得呢个饭一般般,Gimmick嘢、挽特别,真系炸蒜同热浪薯片炒埋一齐,再加几片安格斯牛肉,始终好难保持薯片嘅脆口,但的确热浪薯片嘅调味,完全成为呢个炒饭嘅味道重点。
柠檬蛋白批
可以帮你写Happy Birthday字。
柠檬有助解腻同消化,系好好嘅饭后甜品。
另外佢个饼底就系普通饼干碎~
Ps 如果自带蛋糕喺𠮶度食,需要俾$50切饼费。