2018-01-18
平时王幺妹都系我lunch既开饭胜地之一,因为呢度嘅米线真系好出色~但系一直都冇听过原来呢度仲有羊腩煲食!!𠮶晚超级冻,经过见到真系忍唔住食入去叫番个暖身得我同男朋友两个,当然叫份迷你嘅就算啦~惊唔够饱,另外再叫左两个米线同埋小食。羊腩煲好快就已经上枱,再煮大约一至两分钟就食得。羊腩份量其实好多,有成十几嚿左右每嚿羊腩大小适中,啲肉都几腍,而且羊肉既膻味好轻微,我平时最怕食一啲膻味强烈嘅羊肉,所以好满意!!同平时食开嘅羊腩煲唔同,虽然冇腐乳酱可以点,但系一样咁好食,而男朋友觉得羊腩煲有好轻微既辣,食得辣嘅我当然觉得完全唔辣啦😂系一直以来嘅至爱——辣子鸡米线!辣子鸡份量好多,鸡肉够嫩滑,平时会加配金菇,今次就选择左猪油渣,呢度嘅猪油渣同平时系春润堂食个种唔同,系脆香既,同鸡肉啱啱好成强烈嘅对比,再配上粗身滑溜同「弹牙」既米线,正由于我系好辣之人,自己就嗌麻辣嘅大辣,但唔食得辣嘅千祈要慎选呀!我男朋友食一啖就即刻要嗌番支豆浆解辣😂而我个人觉得呢度嘅麻辣好香,真正既麻辣兼备,试过你就觉得正!男朋友就叫咗鱼片米线,根据个人经验唔系日日都有得买㗎,要视乎当日材料供应。呢度嘅鱼片好滑,但系细骨数量
羊腩煲好快就已经上枱,再煮大约一至两分钟就食得。
羊腩份量其实好多,有成十几嚿左右
系一直以来嘅至爱——辣子鸡米线!
男朋友就叫咗鱼片米线,根据个人经验唔系日日都有得买㗎,要视乎当日材料供应。呢度嘅鱼片好滑,但系细骨数量就唔少,唔太推荐比怕鱼骨嘅人!
另外,萝卜都系唔错嘅配料选择,呢度嘅萝卜都几清甜架!
小食方面,首先叫咗个凉拌青瓜。虽然只系叫咗中辣,但感觉竟然辣过我个碗大辣嘅米线青瓜十分爽脆,醒胃之选
麻辣牛肚,分量比预期中多,牛肚好腍又好入味,同样辣度系比米线嘅高。
诚意推荐呢间贵州风味既米线