2022-10-18
近排转凉,朋友就带我去左尖沙咀既「人和月鸡煲火锅店」,餐厅自家首创酥皮麻辣芝士鸡煲,食完鸡煲再食火锅,今次又肥几磅啦!🌟酥皮麻辣🌶芝士🧀鸡煲一上枱真系好震撼,个鸡煲好大煲,块酥皮好似煲盖咁大块! 外层酥皮焗至金黄松脆,散发阵阵牛油香,切开酥皮,里面芝士鸡件香滑惹味,份量激多,食极都仲有。鸡煲可以拣辣度,麻麻辣辣,愈食愈想食,酥皮吸满麻辣芝士鸡汁,仲有芝士拉丝,啖啖邪恶好滋味!🌟野菌冬瓜汤食完鸡煲就可以拣汤底打边炉,我地就拣左野菌冬瓜汤,贴心会用另一个煲上,绝对唔会油腻。冬瓜一大片放系中央,仲有野菌做配料,冬瓜汤又清甜又可以中和返食鸡煲既热气。🌟美国牛肉大满贯牛肉以木盒上枱,包括有高级雪花肥牛、严选牛板腱、严选牛下肩、美国特选牛舌心和特级牛胸爽。款款都很新鲜,肉质软嫩,牛肉味道好浓!🌟任食火锅料QR code落单,可以追加牛肉,另外仲有饺子、猪牛鸡、海鲜类等等。我地就食左嫩滑脘鱼片,鲜打家乡墨鱼滑和台式鸭血,款款都好新鲜。自取区有大量蔬菜、丸类及出前一丁等,仲有熟食区有小食、沙律等等🌟饮品雪柜有三款自家制饮品,仲有各式罐装,纸包饮品及啤酒,选择非常多。🌟甜品有豆腐花,最特别可以加抹茶曲奇
🌟酥皮麻辣🌶芝士🧀鸡煲
🌟野菌冬瓜汤
🌟美国牛肉大满贯
🌟任食 火锅料
🌟饮品
🌟甜品
有豆腐花,最特别可以加抹茶曲奇碎,Oreo曲奇碎和黄糖。仲有雪糕,味道好特别好好食。