一入餐厅已经闻到好香既麻辣味,4点左右入座都已经有5-6台客,以火锅台嚟讲都好旺场!酸菜白肉锅因为见到有人食酸菜白肉锅所以我地决定都点! 一嚟到个锅劲大而且酸菜味道好突出,白肉够厚而且唔会好油腻,酸菜既味岩岩好中和到白肉既油脂,越食越开胃而且都有唔少白肉添!墨丸、贡丸、蛋饺、水饺呢个基本上系火锅4宝嚟,墨丸同埋贡丸好弹牙而且味道好好,索哂汤汁劲满足!蛋饺同埋水饺同样系皮薄而馅料足,同埋佢地既炉头火喉够劲,6-7分钟已经食得!台湾面&响铃有荞麦面同埋类似米粉既面,加上个面汁,岩岩好可以清到火锅既腻感,够哂清新!响铃厚实同埋豆味浓,唔系普通超市货式,渌一两秒就已经岩岩好!炸臭豆腐呢个真系好有惊喜,首先臭味十足而且每旧豆腐都炸得好脆,加上佢地既甜酱调味好香口,配合埋臭豆腐一齐食好夹同埋好惹味!乌梅汁、冬瓜茶、生啤乌梅汁同埋冬瓜茶清热解渴都一流,味道适中好好饮!当然一路食一路好想饮返杯啤酒,所以最后忍唔住叫咗杯Suntory Premium生啤,份量岩岩好麦味十足!

酸菜白肉锅

墨丸、贡丸、蛋饺、水饺

台湾面&响铃

炸臭豆腐

乌梅汁、冬瓜茶、生啤

• 臭豆腐