2022-11-07 84 浏览
今日天气冻返想食啲辣嘢暖下身,刺激下,呢间系湾仔比较隐蔽嘅川菜馆,感觉几唔错,系Bakehouse附近。《老坛酸菜鱼》$238由于我哋两个人所以嗌咗个细分,同埋辣度方面我哋拣咗小辣,呢个酸菜鱼比较近似香港人口味,个人好钟意,够酸,鱼片又滑又爽脆,分量好多,无论系酸菜薯粉同埋其他配料都比好多,如果下次有机会再食一定会大大份,因为啲鱼好食到唔够食🤣《乐山辣子鸡》$138好耐冇食过辣子鸡,呢度嘅辣子鸡炸得啱啱好,唔会好干,食落都仲有肉汁,而且辣度啱啱好,份量亦都好足,少少麻,好过瘾好开胃。《麻辣菇菌牛柳粒》$178川菜馆唔系成日有麻辣牛柳粒食,呢个牛柳粒做得几出色,首先入味,如果送饭真系一流,牛柳粒好林,一啲都唔韧,同菇菌mix埋仲有菇香,好好味。 总括嚟讲试咗几个菜式味道都十分不错,如果经开湾仔呢一头静静地食餐饭呢间都系个唔错嘅选择。

《老坛酸菜鱼》$238

《乐山辣子鸡》$138