2022-08-27
1976 浏览
⚡️尖沙咀·地道韩式烧肉🌀8号风球都阻挡唔到我同个fd要去食韩国大餐😝原来尖沙咀呢间Mr. Korea bbq 8号风球都照开㗎,咁就可以照原计划去食大餐🤗餐厅装修、圆形韩式烤炉及汽油桶座位等等,都令你仿如置身于韩国🇰🇷一样😆太有Feel❗️前菜有三款,分别系泡菜、大豆芽同菠菜!食完系可以再添嘅~🍯酱油海鲜拼盘有2只蟹、4只鲍鱼、6只虾🤤🦀酱油蟹腌制酱油唔会过咸,味道刚刚好,蟹肉食落好鲜甜,完全冇腥味👍🏻蟹盖嘅膏连肉捞埋个紫菜饭团🍙一齐食,真系不得了🤤超好味😋真真正正韩国的味道🥰🐡酱油鲍鱼大大只好厚肉😍食落好弹牙,原来鲍鱼同酱油系咁夹👍🏻🦐酱油虾肉质好爽口,食落好鲜甜😋估唔到咁好食,第一次食😝🐮大理石 及 韩牛腹胁肉系韩牛呀😍色泽同花纹睇落好靓❗️大理石,食落肉质非常软淋Juice,充满油脂,非常好食😋 韩牛腹胁肉,食落肉质柔软有少少咬口,牛味香浓,油脂感少啲👍🏻冰鲜韩牛果然唔同啲,非常好食🫶🏻🐷腌制猪肋肉有两大块!食落好入味,肉质软淋, 加啲豆瓣酱用生菜🥬包住嚟食😋滋味🐽猪皮韩国人食韩烧好钟意食猪皮😝烧完点啲黄豆粉好好味㗎,骨胶原爆灯🤤🍻覆盆子酒韩国🇰🇷传统水果酒!饮落好浓覆盆子水果味😍入
前菜有三款,分别系泡菜、大豆芽同菠菜!食完系可以再添嘅~
🍯酱油海鲜拼盘
有2只蟹、4只鲍鱼、6只虾🤤
🦀酱油蟹
🐡酱油鲍鱼
大大只好厚肉😍食落好弹牙,原来鲍鱼同酱油系咁夹👍🏻
🦐酱油虾
肉质好爽口,食落好鲜甜😋估唔到咁好食,第一次食😝
🐮大理石 及 韩牛腹胁肉
🐷腌制猪肋肉
🐽猪皮
🍻覆盆子酒
韩国🇰🇷传统水果酒!饮落好浓覆盆子水果味😍入口顺滑柔厚,仲有美容养颜功效㗎,真系好好饮🫶🏻次次见到有,我都会饮🤤
总结💕食完好似✈️飞咗一转🇰🇷韩国咁😝必食酱油海鲜拼盘同埋韩牛,真系好好味㗎🫶🏻店员好nice, 食完好满足呀😋