2024-07-23
收工同朋友去Times Square happy hour,放松一下心情,餐厅位置好方便,地铁出嚟就系,咁热嘅天气真系唔想喺路面行。Eat at Seoul Set $890/2ppl韩式前菜一共8小碟,超爱银鱼仔❤️首尔蒸饺同我喺韩国食嘢有少少唔一样,不过都一样好味,饺子皮略嫌干了一点点,但内馅是很好吃的。酱油带子配紫菜 & 酱油虾带子好大粒同鲜甜,但系紫菜浸腍咗,略嫌逊色了一点。酱油虾非常出色,超级大只,虾头带有橙色膏,虾味极浓郁。重点是:酱油不会很咸,亦很鲜,能够带出食材的鲜味。韩式甜辣炸鸡估唔到呢度嘅炸鸡咁好食,外脆内嫩,而且唔会好辣。仲要好大份有好多件,根本食不完啦呀!安东炖鸡口味同广东嘅薯仔炆鸡有少少似😂系好食既,底层嘅韩式粉丝索晒d汁劲好味!牛肋骨点解个餐可以咁多嘢食😂,牛肋骨炆到好腍好入味,但无奈我真系好饱,食咗两嚿,其余嘅打包带返屋企Cocktail 我同朋友分别叫咗see you 同 snowing night。两杯都非常适合女士饮,果香味香浓,甜甜地,好有夏日feel。
一共8小碟,超爱银鱼仔❤️
首尔蒸饺