2023-08-19
餐厅:乐园鱼蛋 (旺角)地址:旺角亚皆老街103号地舖乐园鱼蛋喺香港有十间分店,原来喺香港已经有超过50年历史,佢哋坚持香港品牌本地制造,自设工场去整佢哋嘅拿手鱼蛋、烧卖等食材,再运送到每一间分店,加上最平一碗鱼蛋粉$36就食到🍜,吸引到唔少长期熟客同打工仔😋✝️金牌牛三宝幼面 $62能够喺旺角闹市脱颖而出,佢哋嘅金牌牛三宝——爽滑一啲都唔韧嘅牛筋、索汁到极致嘅牛肚、牛香味浓而且超腍嘅牛腩真喺功不可没🐮,加上虽然有啲油腻但喺食鱼蛋粉唔可以无嘅牛腩汁汤底,简直冇得输🤤✝️爽口牛丸粗面 $39用咗自家制、百分百牛肉混合埋牛筋整成嘅牛丸,咬落每啖都轻轻爆汁💦,爽口得嚟唔会有好多筋丝食到黐牙,唯一嘅喺一碗得4粒真喺唔够喉🤣粉面类加$12可以试埋佢哋新出嘅咖喱鱼蛋,一客有4粒,咖喱香味浓郁够辣够过瘾🌶,鱼肉香味一啲都唔输蚀,仲要唔会好细粒食落相当弹牙,绝对唔会有好粉嘅感觉;另外加$13配油菜,分别叫咗碟生菜同菜心🥬;下午茶时间加$5可以叫埋饮品,港式奶茶同豆浆唔知你又啱唔啱🤪?
地址:旺角亚皆老街103号地舖
乐园鱼蛋喺香港有十间分店,原来喺香港已经有超过50年历史,佢哋坚持香港品牌本地制造, 自设工场去整佢哋嘅拿手鱼蛋、烧卖等食材,再运送到每一间分店,加上最平一碗鱼蛋粉$36就食到🍜,吸引到唔少长期熟客同打工仔😋
✝️金牌牛三宝幼面 $62
能够喺旺角闹市脱颖而出,佢哋嘅金牌牛三宝——爽滑一啲都唔韧嘅牛筋、索汁到极致嘅牛肚、 牛香味浓而且超腍嘅牛腩真喺功不可没🐮, 加上虽然有啲油腻但喺食鱼蛋粉唔可以无嘅牛腩汁汤底,简直冇得输🤤
✝️爽口牛丸粗面 $39
用咗自家制、百分百牛肉混合埋牛筋整成嘅牛丸, 咬落每啖都轻轻爆汁💦, 爽口得嚟唔会有好多筋丝食到黐牙, 唯一嘅喺一碗得4粒真喺唔够喉🤣
粉面类加$12可以试埋佢哋新出嘅咖喱鱼蛋,一客有4粒,咖喱香味浓郁够辣够过瘾🌶,鱼肉香味一啲都唔输蚀,仲要唔会好细粒食落相当弹牙,绝对唔会有好粉嘅感觉; 另外加$13配油菜,分别叫咗碟生菜同菜心🥬;下午茶时间加$5可以叫埋饮品, 港式奶茶同豆浆唔知你又啱唔啱🤪?