2023-05-09 173 浏览
以怀旧风格设计及九龙城寨作主题嘅火锅店非常养眼,行过亚士厘道必定会看到!火锅店设于底层,向下行过五光十色霓虹灯楼梯后,会见到内里餐桌主要以卡位形式,座位非常舒适宽敞,适合三五成群打边炉🔥烚一烚~🔸鸡煲翅汤底店员推介必食✨鸡煲翅✨金黄色汤底既浓郁又甘香,用料非常充足,有大量鸡丝出奇地炖得一d都唔鞋口.而且更有大排鱼翅及充满胶质嘅花胶,暖笠笠感觉好养颜🤭忍唔住饮咗两三碗🔸招牌三宝丸手打丸类大大粒,包括有弹牙滑身墨丸,爽口有牛味嘅牛丸及非常特别带甜味有口感嘅梅菜猪肉丸🔸美国榖饲肥牛颜色红润新鲜,不油腻有咬口🔸生串海虾串串海虾肥嘟嘟胀卜卜,新鲜弹牙!估唔到虾头内充满丰富虾膏🤩啖啖鲜味🔸城寨秘制冰冻番薯糖水有别于中式糖水样貌,选用日本蕃薯仔🍠粒粒清甜入口溶化,略带姜味清新口腔,非常满足必要一提!!火锅店内每个店员都非常有礼,勤快换碟中途亦主动收拾,非常细心.并留意到隔篱枱职员竟主动剥虾壳😳👍🏻真系服务有200分✨下次人多要再叫龙虾象拔蚌刺身🦞真系超级吸引~仲有仲有…如果去食记得打卡同follow 餐厅会额外再送即叫即炸汤圆😍外皮好香脆身内里软绵绵~

🔸鸡煲翅汤底

🔸招牌三宝丸

🔸美国榖饲肥牛

颜色红润新鲜,不油腻有咬口

🔸生串海虾

🔸城寨秘制冰冻番薯糖水