2020-07-31
如果一家人想出街食饭,推荐位于长沙湾嘅名煌金阁,餐厅装修充满古色古香嘅摆设,但又有现代感,环境舒适菜式选择非常多,我地一家人都系选择困难症患者,净系点单都用左30分钟风味酱鲍鱼鸡煲上枱个时仲系出紧白烟,即叫即整,用葱、蒜、姜等等配料爆香,鸡肉嫩滑仲保留肉汁,鲍鱼口感弹牙,非常惹味蜜桃京都骨京都骨平时食得多,但配蜜桃嘅真系第一次试,蜜桃香甜,京都骨吸收晒果香,无肥肉,配饭一流百合云耳炒胜瓜妈妈要求嘅菜,好重镬气,够哂火喉黑松露虾球赛螃蟹虾肉大大粒,非常弹牙爽口,加入黑松露嘅香味,成碟菜变得无咁单调,主角赛螃蟹口感嫩滑鱼米之乡必叫镇店之菜,不枉加$60升级做两斤嘅沙巴奶白色嘅鱼汤好原汁原味,饮落鲜甜,鱼肉嫩滑,配上脆口米脆增添口感,两斤大鱼瞬间就比我地一家四口清哂生磨蛋白杏仁茶本身我对杏仁嘅味道系非常抗拒,但店员非常推荐,杏仁味并唔强烈,试过发现店员无呃我有杏仁味但唔浓烈,仲食到蛋白
风味酱鲍鱼鸡煲
蜜桃京都骨
百合云耳炒胜瓜
妈妈要求嘅菜,好重镬气,够哂火喉
黑松露虾球赛螃蟹
鱼米之乡