2018-07-22 25 浏览
约左两个朋友去兰桂坊饮野 见时间尚早就去食d野先 见呢间餐厅有咸蛋炸鸡即刻吸引到我入去呢度嘅炸鸡选择非常多 仲有烤鸡 适合唔同口味 而我地三个人乜都想试下 所以就叫左一个二人餐 再另加其他食物<< 双并炸鸡 - 黄金咸蛋 & 韩式>>配合呢个咸蛋风潮,黄金咸蛋炸鸡真系邪恶得黎又相当吸引~外层香脆的炸鸡加埋浓郁的咸蛋黄香味,简直配合得非常好!追得上潮流之余,又保持炸鸡应有的水准而韩式就系原味,外层亦都系炸到卜卜脆又唔会过份油腻。两款都炸得恰到好处,肉质非常嫩滑<< 紫菜薯条>>呢度所用既系直条的粗薯条,个人黎讲最喜爱食呢款,因为可以保留浓郁薯香,再加埋紫菜味粉,真系好食到停唔到口!<<墨鱼仔辣炒年糕>>对我黎讲 每次食韩国野都一定要叫年糕,因为我好钟意食d口感烟韧的食物,呢度既年糕绝对能够满足到我!而且墨鱼仔亦都几有鲜味,加埋辣汁,真系拍得住喺韩国食<<鱼串汤>>食过D重口味就梗系要配D清淡既食物中和一下啦!鱼串汤就最好不过喇~ 入面配菜都几丰富,除左韩国鱼肉串

<< 双并炸鸡 - 黄金咸蛋 & 韩式>>

<< 紫菜薯条>>

<<墨鱼仔辣炒年糕>>

<<鱼串汤>>
食过D重口味就梗系要配D清淡既食物中和一下啦!鱼串汤就最好不过喇~ 入面配菜都几丰富,除左韩国鱼肉串,仲有娃娃菜、金菇、大葱等等。汤底味道鲜甜又清爽,鱼肉串口感烟韧,鱼味浓郁,味道绝对可以媲美喺韩国食到既

<<水冷面>>
个冷面一黎到就已经感受到冰爽凉快。冷面口感爽滑弹牙,再配埋泡菜、鸡蛋同青瓜丝等配料,味道微酸,醒胃又冰爽

整体嘅味道一流!喺中环旺区黎讲,性价比高,人均消费只需$200。第时想食韩国菜,呢度一定会系我其中一个喜爱之选
  • 咸蛋炸鸡