2024-01-20
今次嚟到呢间朋友推介嘅buffet 位于海洋公园隔离嘅JW万豪酒店 位置都算几方便 食物款式都算多 大家都可以玩完之后去食😙▫️刺身带子同赤虾新鲜鲜甜 几欣赏佢地嘅带子系原只上‼️但鱼生唔算特别鲜甜💁🏻♀️除此之外佢每两个人就会送一盒海胆 呢个都几surprise 超鲜甜💕▫️海鲜冷盘基本嘅蟹脚、冻虾、青口、螺及面包蟹等等 但望落就唔太新鲜 所以我就无试😂同埋竟然无生蚝🦪呢到就有少少扣咗分😐▫️龙虾推荐‼️龙虾肉质弹牙爽口 十分鲜甜🦞▫️串烧味道不过不失 但粟米有啲干柴柴嘅感觉🌽鲍鱼唔错 但真系要撞正咁啱烧好先有得食😂▫️肉类熟食牛扒都几正 中间系偏向三成熟 肉质嫩滑 配上黑椒汁好惹味 佢边边啲肉会熟少少 但会再入味啲 真系好正‼️羊架都唔错 有少许骚味 五成熟火候啱啱好▫️炖汤呢个又系几出色‼️炖汤系蜜瓜炖响螺瘦肉汤 炖汤清甜 都几足料 又可以暖下胃 同行朋友大赞 仲要添多咗碗🤣🤣我见之前系会有虫草花瑶柱炖汤 都几吸引 睇嚟佢哋嘅炖汤都几有诚意(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)▫️甜品甜品选择都几多 除咗有各款Dreyers/Movenpick/Haagen Dazs雪糕、蛋糕同挞之外 仲有可丽饼 见到咁大个desser
▫️刺身
▫️肉类熟食
羊架都唔错 有少许骚味 五成熟火候啱啱好
▫️炖汤
▫️甜品
甜品选择都几多 除咗有各款Dreyers/Movenpick/Haagen Dazs雪糕、蛋糕同挞之外 仲有可丽饼 见到咁大个dessert corner 完美满足甜品控(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
但佢地嘅甜品都偏甜 我自己最钟意食佢地嘅曲奇同朱古力挞🥰曲奇好香牛油味 而朱古力挞甜而不腻 私心觉得如果可以有多啲挞就好🥺
食物质素亦唔错 甜品选择都几多 但本来以为会有鹅肝 有啲失望🥺另外饮品得冻柠茶 竟然无橙汁 呢到又扣咗少少分🥺
推荐指数:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.2/5】