2019-02-11 732 浏览
原本谂住同朋友HAPPY HOUR饮杯野, 但咁岩撞见其他FD所以就庆请埋我地一齐去食饭鸡匠, 听个名就紧系食鸡架啦, <<<咁谂就错哂啦, 呢度除左鸡之后仲有好多好野食首先黎到既就系龙虾天妇罗, 天妇罗就食得多, 龙虾既天妇罗真系第一次食炸粉一D都唔厚, 好松脆, 大家见到有个黄色既酱汁, 佢唔系我地平时出面食开既天妇罗酱, 而系牛油黎既当然就唔系牛油咁简单啦, 应该老板用牛油调出黎既酱汁, 但估唔到配天妇罗系咁好食, 龙虾肉都好鲜味呢个海南鸡好滑好好味口水鸡都好食, 但系我钟意海南鸡多D果然系鸡匠丫, 下次要试埋其他款式既鸡先呢个汤好足料呀, 原只鲍鱼再加花胶煲左好多个钟架好甜, 味道好香好浓用五花腩调味再烧, 脆卜卜好好味, 呢种食法真系第一次肥瘦分布好平均, 食落去一D都唔腻呢个烧猪手又系好出色, 真系烧出黎, 唔似平时炸果D, 个皮真系一流呀最后就系呢个牛舌心, 平时唔食牛舌既我, 今日试左呢个牛舌之后竟然爱上左食牛舌呀老板话呢个牛舌心系好少有, 好香既牛味, 仲要系厚切, 有好口感呀呢度既老板真系好比心机钻研菜式, 所有菜式都系老板亲力亲为煮出黎,

龙虾天妇罗

呢个海南鸡好滑好好味
海南鸡

口水鸡都好食, 但系我钟意海南鸡多D
口水鸡

果然系鸡匠丫, 下次要试埋其他款式既鸡先

呢个汤好足料呀, 原只鲍鱼再加花胶煲左好多个钟架
好甜, 味道好香好浓
饱鱼花胶汤

用五花腩调味再烧, 脆卜卜好好味, 呢种食法真系第一次
肥瘦分布好平均, 食落去一D都唔腻
烧黑豚猪腩

咸猪手

牛舌心

呢度既老板真系好比心机钻研菜式, 所有菜式都系老板亲力亲为煮出黎, 佩服佩服
2018-05-04
龙虾天妇罗