2018-11-01
晏昼黎到旺角,唔知食咩好,去左雅兰既乐天皇朝食,呢间野讲明食上海野,最出名系八色小笼包!平日中午12点半,都几多空位,同朋友两个人叫左一笼8色小笼包、一碗炸酱面、一碟糖醋鱼片,都几饱下。首先一黎到佢会有餐前小食一份,今日系凤爪,辣辣地几开胃,要收$15,个炸酱面好大碗呀,我地两个人各自勺左两三小碗都仲有净,碗面都系辣既;糖醋鱼都几好食,酸酸甜甜,不过略嫌佢炸粉厚身左d, 同埋干左少少;至于重中之重的小笼包,黎到既时候岩岩好热度,可以成粒啪入口唔会烫到,佢有个次序咁食既,不过两个人share , 顺唔顺都冇咩关系,原味当然无懈可击,但最正系黑松露同鹅肝,味道好浓呀!蟹粉就淡味,失色d, 芝士入面有粒粒芝士架! 呢个值得再encore!埋单二人合共315,午餐黎讲价钱都唔平,不过都几好食既~
埋单二人合共315,午餐黎讲价钱都唔平,不过都几好食既~