2023-07-20 145 浏览
去港岛区揾食,行行下俾呢间有炖汤饮嘅舖头吸引左😂呢排燥底,入去饮返碗靓汤先。我同朋友一人叫咗一个皇牌炖汤饭餐,之后见到有个佛跳墙,先$168 😱咁平,呢个价钱😂平时酒楼冬瓜盎都叫唔到,我地即刻叫返个试下🤤🤤个佛跳墙真系好正!有齐鲍参翅肚,好足料,够火候👍🏻所有材料都炖到好淋滑,排骨仲绵到连骨头都咬到化开👍🏻 汤底甘甜👍🏻太好味😋而且呢个价钱食齐晒名贵嘅鲍参翅肚(只鲍鱼仲好大只😍)真系好抵👍🏻海南鸡饭:鸡肉无骨,肉够鲜嫩,鸡皮够爽👍🏻油饭略为干身😊不过都够香👍🏻整体都好味 咖哩牛腩饭:有椰香👍🏻够辣。肉嘅份量足够,有齐牛腩同牛筋👍🏻够juicy ❤️重点又系个汤:饭餐有5款汤可以拣🤤个个都好正花胶螺头桂圆汤:👍🏻花胶大大旧,螺头同桂圆又令到个汤好香好甜👍🏻花旗参鲍鱼红枣炖唐排:浓郁嘅参汤味👍🏻仲有只鲍鱼食下🤤足料好味,又抵饮👍🏻D炖汤正到我连渣都食清晒👍🏻真系好鬼正❤️下次要再嚟食过,试埋另外果几款靓汤❤️

鲍参翅肚佛跳墙

咖哩牛腩饭