2023-02-27
红磡串门子今晚去咗红磡一间串烧餐厅食嘢,未去之前都有上OpenRice睇到餐厅门口有一级,去到门口比想像中困难,因为门口系面向住好窄嘅后巷,根本唔够转弯,幸好近店舖门口有一张枱,我部轮椅就泊喺旁边食,轮椅啱啱好先驶入到条后巷,大多1吋都入唔到个后巷,真系好好彩!👍👍👍揾解决方法都搞咗十几分钟,谂咩方法最好,又惊整坏轮椅,又唔想离开,附近又好似无公园坐,唯有坚持继续去马!衬住未有其他客人嚟,食快d走人唔好阻人,呢间串烧店好细,大约只能坐到十几人,墙上又有霓虹灯同3个模型公仔,不过附近好多地盘,好彩铺头开5点,如果开早上实嘈死!由坐低到叫野食,再烧完递上枱比我都系大约10分钟,即叫即烧算好快,我哋叫咗7样野食!1.超邪恶芝士烧茄子(条)$48(9/10)呢条烧茄子真系好邪恶,又大萧,茄子上面又放咗好多芝士,啖啖芝士搞茄肉就少,超好味!😋😋😋❤❤❤2.烧虎皮青椒$14(8/10)呢串烧虎皮青椒我觉得唔够辣,一串有5旧,食完唔够喉,再叫多一串。呢个虎皮青椒够大旧,所以无咁辣,都烧得好味!😋😋3.邪恶芝士烧扇贝带子(2件)$68(9/10)呢个扇贝带子真系超邪恶,都系放咗大量芝士, 扇贝带子si
1.超邪恶芝士烧茄子(条)$48(9/10)
2.烧虎皮青椒$14(8/10)
3.邪恶芝士烧扇贝带子(2件)$68(9/10)
呢个扇贝带子真系超邪恶,都系放咗大量芝士, 扇贝带子size ok,唔算细!❤❤😋
4.锡纸花甲粉$58(9/10)
呢碗花甲粉好抵食,入面都有大约20只花甲,每只花甲又无沙,粉系粉丝,粉丝索哂麻辣汁,辣得嚟又唔会好麻 ,超好食!😋😋😋
5.烧鸡软骨$14(8/10)
我系钟意食软骨,听到咬烂d骨好疗愈!😅😅😅
6.烧原味台湾肠$18(9/10)
一串一旧台湾肠,呢个肠食到有黑胡椒味,辣辣地好味!👍👍👍
7.烧五花腩肉串(2串)$26(7/10)
呢个五花腩肉串要趁热食,冻咗会好硬,我嫌唔够肥,如果肥d更好味!
2人总共价钱$301,有加一服务费!
@hunghomhot
个人口味总评分:8.42/10
地址:红磡必嘉街87号地舖
#串门子 #串烧 #香港串烧 #港式串烧 #香港美食 #红磡美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong