天气乍暖还寒,朋友提议放工去打边炉,我当然赞成啦!「米走鸡」地点方便,一出铜锣湾地铁站行几分钟就到。坐低后,店员向我哋推介「金汤花胶桃胶鸡锅」,我哋听到有花胶同埋满满嘅骨胶原就即刻拣选咗呢个滋补汤底。汤底色泽浓郁金黄,散发出阵阵鸡汤香气。鲜鸡融合了花胶同桃胶嘅精髓,赋予汤底独特嘅口感同丰富嘅营养价值。打边炉之前一定要好好品尝一下足料靓汤🥣本身个汤底已经有半只鲜鸡🐓同一些新鲜蔬菜🥬,我哋另外再添加左「澳洲和牛M8肩胛肉眼片」(细)「皇帝菜」同「香菇贡丸」。🥩虽然只系细order嘅和牛片,但系份量超多,有十多片。嫩滑嘅和牛片喺汤中迅速熟透,每一口都充满鲜美嘅肉汁。🍢贡丸系我打边炉必点嘅配料之一。贡丸弹牙有嚼劲,口感鲜美。🥬皇帝菜系一个清爽嘅配料选择。蔬菜喺汤中煮熟后依然色泽翠绿,清新嘅味道让食物组合更加平衡。餐厅环境舒适,座位宽敞,灯光柔和。店员服务周到,会帮我哋剪开只鸡同埋就算人客众多,亦会不时替我哋更换碗碟及加汤底。

🍢贡丸系我打边炉必点嘅配料之一。贡丸弹牙有嚼劲,口感鲜美。

混酱
金汤花胶桃胶鸡锅