天气开始凉番啲就可以喺街边食嘢,去左一间隐藏喺楼梯里面嘅大排档,见到大厨一个已经觉得好有镬气🤪呢度主要都系食各式嘅碟头饭,价钱经济实惠,喺中环已经系买少见少呢一啲大排档🥲最好坐当然系厨房上面嘅位置,但每一次去到都系坐满左,所以只可以坐厨房下面嘅位置但系油烟味就比较重。买外卖嘅人都会好多,你间大排档喺中上环区都算好受欢迎,因为性价比好高🤩炒底椒盐猪扒饭($55)生蒜头🧄辣椒🌶️洋葱🧅豆瓣酱,四样都好重口味嘅嘢加埋一齐,炒出镬气,加埋炒左底嘅饭同猪扒,真系好好食😝。猪扒好湿润,饭亦都唔会过淋,加埋啱啱好,不过如果个饭可以在干啲同成碟热翻啲嘅话会仲好食。我谂应该都系炒好放左阵先上枱🥲干炒牛河($40)之前食呢个干炒牛河会有菜心就冇芽菜,而今次食呢个款就有芽菜冇菜心🥬,真系几随心😂每一条河粉都令立立充满油,初初食落口都几好味,但系食到中段开始觉得有啲油腻感,牛肉同埋河粉口感都系正常发挥。其实两碟都好大碟,如果细食嘅女仔绝对一点可以两份食😂但系我就自己食晒一碟🤪推荐?🟡🟡🟡🟡⚪️好食,但系卫生情况一般,不过公司喺附近就建议买返公司食。另外,如果想去食嘅话要留意番时间因为佢下昼同晚上系唔开嘅。

炒底椒盐猪扒饭($55)

干炒牛河($40)

2021-11-25