2023-09-09
喺沙田新城市广场,有间橙色门面小店令人注目👀佢就系「Butlery」❣️带点复古英伦风设计,店内嘅马赛克阶砖、藤椅、啡红梳化,充满欧陆风情💕.🍴Iron Grilled Flank Steak💰$192五成熟嘅牛扒内里粉嫩,充满肉汁,配以青酱更突出肉香🤤份量都几多下,而且已经切好一块块食得方便😙旁边仲有薯条及烤杂菜,薯条炸得好香脆🔥.🍴Pulled Pork Lasagna💰$142即叫即焗,上台热辣辣🔥轻轻一拉,拉丝已经令人垂涎三尺🤤千层面质地烟靭有口感,夹杂芝士浓香🧀蕃茄酱&酸椰菜嘅酸味令芝士感觉系咁腻😌内里仲有大量手撕猪肉,好丰富😋.🍴White Wine Mussels💰$79青口份量都几多,有成十几粒😝肉质弹牙,加埋白汁更加香滑😚附带脆多士可以点埋白汁食唔好嘥😆.🍴Chilli Concarne Chips💰$58薯条脆卜卜入口仲热辣辣🔥上面铺满辣牛肉芝士汁,芝士咸香配薯条永远系最匹配😍另一边辣牛肉好惹味😚.🍴Banoffee Crème Brûlée Pancake💰$119全晚重点嚟啦😍 Pancake全部即叫即制❣️ pancake非常松软,好有蛋香🥚上面一层脆焦糖,配埋p
🍴Iron Grilled Flank Steak
🍴Chilli Concarne Chips
💰$58
Chilli Concarne Chips
💰$119
全晚重点嚟啦😍 Pancake全部即叫即制❣️ pancake非常松软,好有蛋香🥚上面一层脆焦糖,配埋pancake食就好似Crème Brûlée咁😍食完满满嘅幸福感🥰
Banoffee Crème Brûlée Pancake