2024-10-19
一直听闻呢间怀旧大排档,但一直都未的起心肝去试,直到近日咁岩经过,又见只系需要等三张枱就试下啦(平日,晚上约7点)等位时无野做睇下食评,见好多comment 话侍应态度差,野食一般,都有d 担心,不过都嚟到门口,又试下你咩料啦🫢一入到去已经俾佢嘅装修吸引咗,毕竟有历史痕迹嘅地方已经买小见小,再望下,连汽水都系细支玻璃樽版😍😍自细已经觉得细支版系特别正。由于今次得两个人食,所以唔敢叫太多,一个炒面,一个杏汁猪肺汤,椒盐粟米,咕噜肉同一个菜已经系极限。好快d 𩠌已经上枱。先讲个汤,真系不得了,份量超多(5,6个人饮都得)汤料亦好足,汤清甜,好香杏汁味,洗猪肺系好麻烦嘅事,无估到餐厅都会洗得咁干净,惊喜!椒盐粟米炒得干身,椒盐味够香,大排档够获气嘅水准。炒面,用我自己个人比较中意嘅幼面,干身唔油,配埋辣椒酱,正~咕噜肉同个菜就一般野,唔特别出色亦唔难食。最后d 野食唔晒要打包,啊姐态度非常好,仲主动提我包走汤料,话系好野㖞😂😂整体价钱合理,下次经过会为左个汤再入嚟😝
好快d 𩠌已经上枱。
椒盐粟米炒得干身,椒盐味够香,大排档够获气嘅水准。
咕噜肉同个菜就一般野,唔特别出色亦唔难食。
整体价钱合理,下次经过会为左个汤再入嚟😝