2023-10-20
收工又同朋友吹水啤啤佢,去咗尖沙咀厚福街日式居酒屋🏮Mokumoku Yakiton餐厅主打日式豚肉串烧,睇吓我地点咗乜?🔸️前菜先来爽甜醒胃番茄🍅🔸️刺身盛有油甘鱼,三文鱼,带子,牡丹虾,最爱油甘鱼厚切肥美非常新鲜🔸️生蚝刺身大大只很饱满新鲜肥美🔸️大啡菇烧到几多汁🔸️豚肉花生苗卷很吃落不油腻感🔸️四元豚肉四元意思是四种优质北海道配种猪肉,色泽光鲜红润,肉味浓而没有猪膻味,肉质鲜嫩有弹性😋🔸️秋刀鱼依个季节最当造👍必食🔸️烧油甘鱼腩非常有厚度,外皮烧到好脆,吃落好香口🔥🔸️豚肉鹌鹑蛋卷豚肉烧到香脆,包住嘅鹌鹑蛋一啲都唔干🔸️青椒芝士卷最爱青椒,配上芝士劲香🔸️猪声带😆第一次食咁特别内脏,口感似食紧鸡肾食咁多串烧饮黑啤,梅酒点都系唔够既😆🔸️我地见SAKE set放题都几抵$328拣了三粒米,越之鹤,惠信,虅崎总兵卫四款各有各有风味🍶特别喜欢虅崎总兵卫令人感受到一分均质的香醇和细腻,顺滑清爽。另一款越之鹤🍶淡雅辛口感的清爽酸味及带有果香🍏Sake set另外追加小食只需半价🤩点咗来至山形县烟熏猪腩半肥瘦烟熏猪腩🐖表面香脆,内里松软哩晚有咁多酒饮非常开心,餐厅俩位店员姐姐非常亲切友善,下次会再来🤗
餐厅主打日式豚肉串烧,睇吓我地点咗乜?
🔸️前菜先来爽甜醒胃番茄🍅
🔸️刺身盛
有油甘鱼,三文鱼,带子,牡丹虾,最爱油甘鱼厚切肥美非常新鲜
🔸️生蚝刺身大大只很饱满新鲜肥美
🔸️大啡菇烧到几多汁
🔸️豚肉花生苗卷
很吃落不油腻感
🔸️四元豚肉
🔸️秋刀鱼
依个季节最当造👍必食
🔸️烧油甘鱼腩
非常有厚度,外皮烧到好脆,吃落好香口🔥
🔸️豚肉鹌鹑蛋卷
豚肉烧到香脆,包住嘅鹌鹑蛋一啲都唔干
🔸️青椒芝士卷
最爱青椒,配上芝士劲香
🔸️猪声带
😆第一次食咁特别内脏,口感似食紧鸡肾
食咁多串烧饮黑啤,梅酒点都系唔够既😆
🔸️我地见SAKE set放题都几抵$328
拣了三粒米,越之鹤,惠信,虅崎总兵卫
另一款越之鹤🍶淡雅辛口感的清爽酸味及带有果香🍏
Sake set另外追加小食只需半价🤩
点咗来至山形县烟熏猪腩
半肥瘦烟熏猪腩🐖表面香脆,内里松软