2021-01-14
之前系太子店食过呢间足料饺子店一直念念不忘,以前去亲食都要等位。而家多得林郑,无得做晚市,就唯有外卖返屋企食。「饺掂」系香港区都有几间分店,今日我经开中环,就系中环呢间叫外卖返屋企食。.▪️元贝煎猪肉饺$62(10只)煎既饺子制法好似同灼既有点唔同,皮比较厚身,就算拎到返屋企食咬落都有肉汁,唔会太干身,中意佢个元贝饺因为好香贝柱味加埋猪肉腌得好食,所以整体好夹👍🏻▪️龙凤松茸双灼饺$86(8只)跟状元九鼎汤汤同饺子系分开上既,拎到返屋企都唔会淋晒,8只里面分开一半一半为白松露同黑松露,食落口感好似差唔多,但个人比较中意白松露,总是感觉香味足d.▪️黄金原味皮蛋$28呢个系每次必点既,因为普通皮蛋周围都有得食,黄金皮蛋系硬身点带点烟韧同一点丝甜。特别得黎佢都卖得唔贵。▪️蜜饯鸡翼$24(3只)鸡翼不过不失,可能拎到返屋企冻左少少,甜味比较重。▪️韭菜猪肉饺$54(10只)唔知点解韭菜猪肉饺系连汤上,不过出奇地又唔会整淋个饺子皮,呢个即系证明个手工饺子皮系得既👍🏻馅料正正常常,个人都系中意松露饺多d🤪.外卖自取黎讲饺子都不妨为一个好选择,2xx蚊够成家人食到捧著个肚🤣
▪️元贝煎猪肉饺$62(10只)
元贝煎猪肉饺
元贝煎猪肉饺
▪️龙凤松茸双灼饺$86(8只)跟状元九鼎汤
龙凤松茸双灼饺
▪️黄金原味皮蛋$28
▪️蜜饯鸡翼$24(3只)
鸡翼不过不失,可能拎到返屋企冻左少少,甜味比较重。
▪️韭菜猪肉饺$54(10只)