2019-08-05 66 浏览
朋友升职~话公司附近有间日本野好正所以请我地去食~有人请梗系要去啦!地点系数码港商场入面,好大个门面都几易揾~睇下menu,好多选择~但因为朋友请就由佢发板~牛油果软壳蟹卷、三文鱼寿司、鹅肝寿司寿司叫左三款~我觉得牛油果软壳蟹卷最出色,牛油果够软林,软壳蟹份量够多,有咬口唔会净系食到寿司饭~,而三文鱼寿司味道正正常常唔算好特别,但鹅肝寿司做到入口即溶既效果,成旧摆入口系成个口腔都充满鹅肝味~香到唔想讲野住!烧年糕、饺子鸡翼、花竹虾天妇罗年糕烧得干身,入面系芝士,一咬就有完美拉丝效果!钟意食芝士既烟韧控一定喜欢!饺子鸡翼胀卜卜,咬落去肉味够浓又juicy,唔错!虾天妇罗似系即炸,非常热又唔会油林林,虾够爽,唔错!葱吞拿鱼腩吐司葱吞拿鱼腩吐司好特别,有三块被牛油烘过既法包同葱吞拿鱼腩伴住,吞拿鱼腩新鲜肥美,法包充满牛油香,加埋一齐食味道好特别!第二度唔系咁易有得食!带子蟹膏炒饭、云丹蟹粥全晚最赞我觉得系呢个带子蟹膏炒饭同云丹蟹粥~炒饭非常浓味,蟹膏虽然唔多但已经足够令成个饭好有蟹膏味,带子鲜甜弹牙,炒饭粒粒分明又干身~高质!而云丹蟹粥系最等得耐既一道菜,食一啖就知点解要等咁耐,因为蟹既鲜味
牛油果软壳蟹卷、三文鱼寿司、鹅肝寿司

烧年糕、饺子鸡翼、花竹虾天妇罗

葱吞拿鱼腩吐司

带子蟹膏炒饭、云丹蟹粥

而云丹蟹粥系最等得耐既一道菜,食一啖就知点解要等咁耐,因为蟹既鲜味完全融入粥底入面,成个粥都好有蟹既鲜甜味,一食就知一定系煮左好耐~粥底又绵又香,必食推介!

总括黎讲呢度食物质素几好又够正宗,而且楼底够高,空间感十足,倾计一流~有朋友升职请食饭都系一个好选择!