📍 吉列牛忌廉乌冬专门店 (弥敦道) (旺角)旺角弥敦道726号17楼寻日陪妈咪去旺角买母亲节礼物,行到攰,我地就决定食埋野再返去☺️不嬲都知726特别多野食,所以决定去呢度揾食🤭🤭今次拣左呢间吉列牛忌廉乌冬专门店,个名劲特别,上网见到一碗超邪恶又疗疗嘅食物-忌廉乌冬🤩🤩即刻去试下咩滋味先🏃‍♀️🏃‍♀️吉列牛定食呢个吉列牛份量唔细,日式精致摆盘☺️梗系打左卡先啦🤭吉列牛放上石烧,可以自己控制熟成程度,入口认真唔错,系自己最钟意嘅口感🥰牛肉外层薄脆,内里非常嫩滑,好正🤤佢仲有两款酱汁俾你点,简直画龙点晴😋咖哩忌廉牛肉乌冬呢个睇落平平无奇,本身以为就咁忌亷加乌冬点知内有干坤,入面满满牛肉及咖喱汁,搞匀晒入口乌冬劲creamy,又滑👍我仲加左吉列牛嘅芥末酱,食落更有层次😗😗牛油蜜糖单骨鸡翼呢个单骨鸡翼炸到金黄色,非常香脆,仲有好多甜甜嘅蜜糖酱,令人忍不住食🤤韩国蜂蜜红枣茶有冻热可拣,估唔到热饮都咁大杯☺️妈咪大赞👍👍话下次同朋友再黎食#吉列牛 #石烧牛 #咖喱忌廉乌冬 #忌廉乌冬 #日式料理 #性价比高 #高质美食 #必食推介 #旺角726 #旺角弥敦道 #yummy #foodie #mkfood
📍 吉列牛忌廉乌冬专门店 (弥敦道) (旺角)
旺角弥敦道726号17楼

吉列牛定食
牛肉外层薄脆,内里非常嫩滑,好正🤤
佢仲有两款酱汁俾你点,简直画龙点晴😋

咖哩忌廉牛肉乌冬
呢个睇落平平无奇,本身以为就咁忌亷加乌冬
我仲加左吉列牛嘅芥末酱,食落更有层次😗😗

牛油蜜糖单骨鸡翼

韩国蜂蜜红枣茶
有冻热可拣,估唔到热饮都咁大杯☺️

妈咪大赞👍👍话下次同朋友再黎食

#吉列牛 #石烧牛 #咖喱忌廉乌冬 #忌廉乌冬 #日式料理 #性价比高 #高质美食 #必食推介 #旺角726 #旺角弥敦道 #yummy #foodie #mkfood #香港探店 #旺角美食 #japenesefood
2023-05-10
午餐