2017-11-18
今日因为行程变动原故,要喺地铁沿线食个快餐,简咗最近嘅九龙塘站。嚟到又一城呢度,要快嘅梗喺Food Court啦!星期六中午12点正Food Court呢度已经坐满哂人,用咗5分钟先可以喺度揾到个双人位。间间快餐店都排队排长龙,见到最旁边嘅谭仔出货出得几快,所以拣咗谭仔。本来都喺打算平平无奇食一餐,估唔到呢间谭仔竟然令我上到嚟Open Rice呢度打咁多字。排队嘅时候都算多人,有十几二十个,但喺谭仔有2个人做收银,所以好快就买到。叫咗一个过桥米线糊辣加炸酱加底走九,盛惠75$。虽然比店铺式谭仔贵,但喺点都算抵食。收银收得太快但始终出货需时,等左10分钟先有嘢食。仲要自助形式,无人Serve嘅谭仔唔喺好惯。以为喺普通一个谭仔所以无影到相。可能喺太多人赶住出货,所以个米线煮得啱啱好。食过其他分店多数煮得太耐太糊,食少少米线个肚就会胀住、好饱。炸酱亦造得好好,仲食到一粒粒肉碎而唔喺煮得太耐。但喺个腐竹又够霖,只可以话唔系巧合,呢间谭仔真系做得好好。美中不足喺佢无论堂食定外卖都喺俾外卖餐具,个匙太细唔太好用。以后食谭仔都会嚟呢间,希望保持到水准。
嚟到又一城呢度,要快嘅梗喺Food Court啦!
叫咗一个过桥米线糊辣加炸酱加底走九,盛惠75$。
虽然比店铺式谭仔贵,但喺点都算抵食。
收银收得太快但始终出货需时,等左10分钟先有嘢食。
仲要自助形式,无人Serve嘅谭仔唔喺好惯。
以为喺普通一个谭仔所以无影到相。
可能喺太多人赶住出货,所以个米线煮得啱啱好。
炸酱亦造得好好,仲食到一粒粒肉碎而唔喺煮得太耐。
但喺个腐竹又够霖,只可以话唔系巧合,呢间谭仔真系做得好好。
以后食谭仔都会嚟呢间,希望保持到水准。