2016-02-28 376 浏览
听话茶粿系西贡很出名,本身唔谂住特等去买既,但系行街时咁岩见到wor,唔想错过,所以就同friend买左两盒(四个)26蚊(两盒一齐买冇优惠🙈),抹茶皮红豆馅and紫薯皮绿豆馅。买既时候系「热辣辣」既,当时食唔落,所以同friend一人一个口味谂住拎返去食。问左「许姑娘」,佢话可以摆雪柜三日。当日夜晚我就忍唔住从雪柜入边攞出来念住食左佢地,微波炉中高火叮左十几秒,就ok食得喇红豆馅好唔错,淡淡地绿茶味,红豆馅很丰满,唔系很甜,食左整个都唔会觉得很腻,唔错绿豆馅就怪怪地既,虽然馅都很丰满,但系好似酸酸地甜甜地既,所以我唔系好钟意,但系都忍唔住食完啦如果要推介,我会推介绿茶皮红豆馅,至于绿豆馅,我觉得唔系个个都钟意既,所以买之前要考虑清楚wor哈哈食完晚餐再食完之后好后悔,因为超级饱,超级有罪恶感,何况尼d很好卡路里架!起码300+一个,瞬间摄入左600卡路里⋯😭我要喊了

绿茶皮红豆馅
紫薯皮绿豆馅