2019-04-04
捉紧清凉天气既尾巴,最近爱上了海鲜火锅,『忘不了海鲜火锅套餐』试下先知佢有几咁忘不了呢到同出面唔同,系佢既汤底,有六种唔同既特别汤底,友人想试猴头菇鲨鱼骨汤,我就六款都OK, 一于就猴头菇鲨鱼骨汤。可惜我地系2个人, 因为4人以上有SASHIMI送汤底方面,材料十足,有半只鸡﹑猴头菇﹑鲨鱼骨﹑虫草花等等,当你食完海鲜再饮D汤真系好正,返到屋企都唔口渴。自选埋个酱料 -酱芥$15/位主菜:龙虾见唔见到佢系有膏嫁,而且啖啖肉、贵妃蚌、鲍鱼(真系新鲜到识郁嫁)﹑蛏子皇、蚬类、海虾(好贴心已经串好)。主菜重有呢d包埋既: 瑶柱韭菜饺、蟹肉黑松露饺、招牌水饺皇、法国鹅肝墨鱼丸、瑞士芝士牛丸、蟹籽虾丸、即炸响铃、炸鱼皮。同友人好欣赏呢到既饺皮薄馅靓,就算系d丸类都颇有特色,例如墨鱼丸内有法国鹅肝肉类二选一,简左顶级安格斯牛头脊。牛肉味浓,份量以女个女仔黎讲岩岩好~开头以为自己睇错,真系 50 款配料比我地无限追加( 呢个套餐既特色),都未睇清楚,友人就叫鲩鱼腩﹑猪润(劲新鲜!!)﹑竹笙﹑淮山、鸡脾姑﹑花胶﹑芋丝﹑唐生菜。虽然系无限追加,但每次就只可以叫8款,我地2个女仔战斗力太低.叫左一groun
自选埋个酱料 -酱芥$15/位
虽然系无限追加,但每次就只可以叫8款,我地2个女仔战斗力太低.叫左一ground加埋d海鲜就饱左。男生可能食呢个餐会比较抵d。
另外欣赏位,系有免费野饮(竹蔗茅根水/有机豆浆),全部都系一渣一渣过。我地两个小妹就简左竹蔗茅根水,打火锅可以下下火,润下喉。
我今晚就无食到佢既粥底火锅,呢到系张MENU:
总括: 忘不了海鲜既鲜味,汤底既特别,重点系价钱实惠
喜点.鲜锅粥底火锅点心专门店
地址:长沙湾青山道155-181号天悦广场地下CA7-CA8号舖
电话号码: 23803899
营业时间星期一至日07:00 - 16:00 18:00 - 23:30