2018-07-09
今日专登入元朗,因为老公话好想食``616´´,横掂入去开元朗,顺便去埋yohomall睇恐龙🐲,睇完恐龙就即刻去616。元朗间616,系餐枱周围都放置七八十年代嘅玩具🚙俾食客食住玩~别有一番风味。一坐底,店员就介绍左两个新汤底,鲜青椒汤底,四川牛油麻辣汤底,(其实我好想试麻辣)最后,老公坚决要食返上次个牛杂锅。餐枱纸都有教唔同部位嘅肉,所煮嘅时间。店员话喱个流斗系20分钟,如果第一转啲嘢都未上的话,就免费~可惜全部系生嘅嘢,好难会20分钟会上唔到。牛杂锅:大量牛杂,有牛膀,牛肚,牛肠,牛肺,萝卜...(老公强力要求)封门柳:必点自从上次食完,佢令我爱上佢,好软孰,入口浓浓牛味。牛朴肉:有口感,肉质实正,但唔会韧,脂肪分布均匀,味道当然一样够牛味金花趾:口感烟韧,爽口弹牙脖仁:浓浓牛味,软熟软稔胸口膀:入口爽脆,囗感弹牙,满口牛脂味道.唔怕肥嘅,可以一试。个自助吧好企理,有埋纸巾同湿纸巾攞!好贴心佢有两款自家酱汁:616辛辣汁,自家制牛肉汁。因为我软好辣,我试左辣汁,辛辣汁味道辣中带甜,好开胃,啱哂香港人口味~
最后,老公坚决要食返上次个牛杂锅。
餐枱纸都有教唔同部位嘅肉,所煮嘅时间。
封门柳:必点
自从上次食完,佢令我爱上佢,好软孰,入口浓浓牛味。
金花趾:口感烟韧,爽口弹牙
脖仁:浓浓牛味,软熟软稔
个自助吧好企理,有埋纸巾同湿纸巾攞!好贴心