2017-02-03 380 浏览
放假日出铜锣湾接男朋友收工食晚饭,佢就带左我去平日食lunch偶然会经过既阿麦厨房!男朋友话平日行过见环境都唔错几好feel,睇人地食评都唔差,价钱又适中,所以想带我黎试下☺️晚餐选择不少,价钱由$160到$240,视乎选择边款主菜,而每个主菜都有跟沙律、是日餐汤及饮品唔想食得咁简单,加钱升级埋本来跟餐既沙律及餐汤喇🤓咩都钟意加一餐既我,当然今次都唔例外喇😎(当然系睇过系自己钟意食既先加喇😆)首先黎左香煎鹅肝配蕉糖酒醋蓝莓,一黎到已经闻到好香,鹅肝岩岩煎好带微热,而且颇厚身,咬落满口油香,好正😋另外蕉糖酒醋蓝莓汁带甜及微酸,食落好醒胃,又可配搭隔离沙律菜一齐食,系好好既前菜😊这个大虾占美多真系不得了😵将大虾🦐切开数小件,虾肉十分弹牙,加上布满浓浓既虾膏,一试难忘既美味🤤个人认为系绝对值得加$58升级既前菜😋👍🏻另外转埋两款餐汤,首先系蟹肉南瓜忌廉汤,都几鲜甜,啖啖汤都充满南瓜蓉同蟹肉,饮落好有口感👍🏻而男朋友都升级左做黑松露菌忌廉汤,有好多菇粒,同蟹肉忌廉汤一样都系好有口感,黑松露香味浓郁😋因为两个汤都好正,所以同男朋友一人一半sweet sweet share😆主菜拣左黑松露面包蟹肉意

香煎鹅肝配蕉糖酒醋蓝莓
大虾占米多

蟹肉南瓜忌廉汤
黑松露忌廉汤
主菜拣左黑松露面包蟹肉意大利饭🦀
个人十分喜欢食意大利饭,钟意佢一粒一粒既口感,而旁边放左一小碗黑松露,如果净系洒系饭上面一定无咁多,岩晒我呢d钟意每啖都想食到黑松露味既人想落几多都得😁
反而蟹肉就不算多,所以最后我地系一啖黑松露加一啖饭咁食晒😆
黑松露面包蟹意大利饭
另一款主菜就系德国式烧猪手,一黎到要哗😮一声,因为好大份呀😂

猪手肉质软林林咬落唔「鞋」唔会痴牙,块皮好香口又劲脆,正宗外脆内软👍🏻

不过味道稍微有点偏咸少少,所以点少少本身配有既烧烤酱汁可减低咸味感觉🙂
德国式烧咸猪手
香煎鹅肝配蕉糖酒醋蓝莓