2023-01-05 460 浏览
之前踩单车经过见到呢间日系咖啡店,落地玻璃,好靓好有格调趁放假就过嚟坐坐,餐厅楼底高,空间感大令人感觉好舒服。另外有坐地榻榻米座位可选,彷如去了日本旅行,一忘烦嚣嘅生活。餐厅除提供单点食物外,亦好贴心咁提供套餐,我同朋友就各自点一个餐再加甜品,大满足!冷.温配菜🥢大叶饺子 - 饺子煎到香脆可口,以大叶包裹,香味清爽🥢木鱼花玉子烧 - 口感扎实加上甜滋滋嘅味道,温配菜首选料理 + 米 饭.面🥢鲑鱼味噌烤+酱油蛋拌饭 - 原条鲑鱼啖啖肉,烤后香口惹味。配一碗酱油蛋拌饭,享受一下日本国民级食物嘅味道🥢日式咖哩豚扒+明太子拌饭 - 炸脆后嘅豚扒香脆肉嫩,配日式咖哩酱,特别好味。加一客明太子拌饭,咸咸辣辣,份外惹味!汤🥄滑子菇白味噌汤 - 日本嘅国民汤水,这里做得不会太咸饮品🥃烤奶盖珍珠咖啡 - 奶盖充满咸香芝士味,加上珍珠同咖啡做底,几个层次嘅味道混合,我会推荐呢杯饮品!🥃焙茶奶盖茶 - 奶盖充满咸香芝士味,焙茶味香浓,喜欢焙茶嘅不能错过!甜品🧇抹茶白玉双层华夫 - waffle造型不似坊间嘅格仔饼款,面头加咗几粒日本白玉,口感Q弹,而抹茶味亦非常浓郁,几适合作餐后甜品
之前踩单车经过见到呢间日系咖啡店,落地玻璃,好靓好有格调

冷.温配菜
🥢大叶饺子 - 饺子煎到香脆可口,以大叶包裹,香味清爽

🥢木鱼花玉子烧 - 口感扎实加上甜滋滋嘅味道,温配菜首选

料理 + 米 饭.面

🥄滑子菇白味噌汤 - 日本嘅国民汤水,这里做得不会太咸

饮品

甜品