2021-12-26 860 浏览
今日咁啱有野要喺太古呢头做野,所以揾定附近有咩食点知比我发现有coffee academics 唔使谂一于入去啦一直都有听过佢嘅咖啡系好好饮,亦派人参加过国际性嘅比赛攞奖店员安排入座角落位置,墙上写有好似化学元素嘅图,几搞笑坐低喺张二人枱,望住玻璃窗外嘅街景唔知点解已经有种讲唔出嘅relax可能因为做左咁耐野,到而家1:00几先开餐,终于可以放松叫左个academics breakfast $158望望个价钱,比一般嘅all day breakfast贵左D不过唔紧要啦,今日晨咁早起身做野,加上啱啱攞埋最后一千蚊消费券讲番食物,都唔止系一般所见all day breakfast嘅食物咁普通,净系其中有包括咁大块烟三文鱼,已经知道唔怪得贵D啦,不过其中最特别一样野系有一条halloumi cheese轻轻烤过,口感小小硬几好味wo,就咁食又唔会话太咸另一样吸引我嘅就系个只大啡菇多士就用上酸种面包,但口感好硬,唔系太啱我口味,不过上面搽左相信系好多人煮意粉会用嘅青酱,几特别,味道又唔错嘅唯一一点扣分嘅地方,系食物唔够热,唔知点解另外叫左杯flat white $45,细细嘅透明玻璃杯,上面
今日咁啱有野要喺太古呢头做野,所以揾定附近有咩食
点知比我发现有coffee academics

唔使谂一于入去啦
一直都有听过佢嘅咖啡系好好饮,亦派人参加过国际性嘅比赛攞奖

店员安排入座角落位置,墙上写有好似化学元素嘅图,几搞笑

坐低喺张二人枱,望住玻璃窗外嘅街景
唔知点解已经有种讲唔出嘅relax
可能因为做左咁耐野,到而家1:00几先开餐,终于可以放松

叫左个academics breakfast $158

轻轻烤过,口感小小硬几好味wo,就咁食又唔会话太咸

另一样吸引我嘅就系个只大啡菇

唯一一点扣分嘅地方,系食物唔够热,唔知点解

另外叫左杯flat white $45,细细嘅透明玻璃杯,上面有个细嘅心型拉花,虽然冇得拣豆,店员话系用番house blend嘅豆,不过都唔错,啱我饮嘅味道

最后连埋加一,埋单过二百蚊落楼
偶然一次冇所谓啦,唯有下一餐食番平D
2021-12-19
用餐时段