2018-12-02 252 浏览
临考试前,食餐开心嘅围炉下自己梗系要㗎啦,如果唔系温得咁辛苦乜都假,对自己好啲。今日呢间餐厅一睇个名就知关忌廉同埋吉列牛事,店舖嘅招牌非常有重点,即刻俾我知道入到去我要叫咩菜咖喱忌廉乌冬 : 外观由于一座白茫茫的雪山,壮观而不失神圣,上面嘅葱花就好似为雪山作出点缀,白色伴随一点绿。搅拌均匀后,下层就系非常美味嘅牛肉咖喱,食落口之后,难以忘怀,乌冬嘅弹牙爽口完全冇食碳水化合物嘅负担,咖喱味道浓稠可口,配合忌廉嘅奶香柔滑,唔只将咖喱嘅味道突显,反而令我食到淡淡奶香味。吉列牛定食 :有名比你叫吉列牛定食,主角就梗系叫吉列牛啦,牛肉上枱后肉质分明,嫩得来带点光泽,放上铁板上面烧,香气飘出,咬落去肉汁即刻引入口中啊,简直一大享受。其他配菜亦都非常出彩,芝麻酱豆腐幼嫩可口,饭上边加上芝麻紫菜配料即刻加强个饭嘅口味同层次。牛舌鸡肉串:整体食落去咸香十足,充满着弹牙的口感,牛舌嘅浓郁加上鸡肉嘅弹牙口感,系一样非常出色嘅开胃小食。秘制蛋卷:蛋卷皮非常厚身结实,更有芝士拉丝效果,食落口咸甜得宜,芝士加强口感和浓郁程度,更加有弹牙的口感。呢间野简直就系我忙碌生活之中嘅一点享受,超级正呀!!

牛舌鸡肉串

秘制蛋卷

呢间野简直就系我忙碌生活之中嘅一点享受,超级正呀!!

牛舌鸡肉串
秘制蛋卷