2021-09-21
星期日约咗朋友行观塘,谂住揾一间cafe食个lunch,就见到呢间位于观塘工厦,食日法fusion菜嘅Cafe,于是就book位试吓😆一入到去,见到成间Cafe好文青,周围都放满干花装饰,咁啱我同朋友坐到靓靓打卡位✨烧羊肉 牛油炊饭配忌廉咖喱酱 ($128)肉质鲜嫩,烧过嘅羊肉有烟熏嘅味道,咬落都几软稔,配埋忌廉咖喱酱几特别,好开胃🤤配菜有西兰花,而牛油炊饭充满奶油嘅香气😌 入面仲有红莓干,层次丰富~香煎北海道和豚配洋薏米 烩野菜 黑蒜汁 ($158)香煎过嘅和豚肉肉质爽口,而且好juicy,咬落去超级有满足感🤩但又唔会觉得油腻,配有日式嘅烩野菜,例如有莲藕、青豆、香菇,而黑蒜汁都好惹味,但我觉得和豚肉唔加汁都好够味🤤法式多士($88)大家如果嚟一定要叫呢个法式多士🥰炸得金黄色,入口松软,好香嘅蛋香味,好钟意佢软绵绵嘅质感💕店员介绍呢个法式多士系用牛奶同云呢拿浸咗一晚,然后再搽枫糖浆,平时食甜品就最怕腻,但佢甜而不腻,可能因为加埋cream同云呢拿雪糕,摆盘好靓,最啱用嚟打卡😉芒果乳酪沙冰🥭($58)份量好足够,饮落去唔系人工嘅芒果味,好开胃,好清爽朱古力奶泡($48) 卖相吸引,放咗
烧羊肉 牛油炊饭配忌廉咖喱酱 ($128)
香煎北海道和豚配洋薏米 烩野菜 黑蒜汁 ($158)
法式多士($88)
芒果乳酪沙冰🥭($58)
份量好足够,饮落去唔系人工嘅芒果味,好开胃,好清爽
朱古力奶泡($48)
卖相吸引,放咗轻轻烧过嘅棉花糖,朱古力味好浓😋
环境装修文青舒服,简约清新,感觉好放松,店员都好有礼貌,因为呢日系星期日假期,所以Lunch时间都好多人,而且店舖地方比较细,建议大家提早book位😆