2019-10-06 124 浏览
工作太忙,一直无时间无空间约到家人一齐去路德围呢间「特色地道茶餐厅」(听人赞左好耐),今次坚持要抽时间OT后一人自己撑台脚🦶。🍅番茄迷➕瑞士🐔翼➕红绿豆冰必食~~我点左一份大餐比自己;既然未约到家人,当然要率先trytry他们喜欢的红绿豆冰 - 半边绿豆好少地方有架喇(妈咪话~~),仲要加埋落我钟意既红豆冰,一次过满足两个愿望😆!番茄汤底好多度都有,但可以浓汤得来又唔会食完成晚口渴(其他的一般好多味精),下次一定推荐家人一齐再来~~瑞士wing唔洗讲,鸡翼控(尤其住荃湾呢头)一定要来,因为不会太lum,又唔会一咬全只解体🤣(好多会煮完又煮➡lum到爆💥)~✨菠萝包➕cheese➕🍳煎蛋脆边钟意菠萝包脆脆皮的朋友记得要试!因为工作太辛苦,所以觉得要大茶饭一番,就贪心的点埋这个有趣的组合。本人好喜欢cheese的东东,煎蛋有脆边~ 初时好奇会唔会怪怪地,未试过一于点左先算~ 黎到之后第一个感觉 - 哈哈成个🍔汉堡包咁!当然要影返张~ 由于屋企人由细到大都好钟意压扁个菠萝油先食(确保一口食到全部馅料~),今次我都怀旧一番,尝试压扁个菠萝汉堡包🍔,超搞笑但好好味的体验🤪。唔荒唔有得食有得玩😛。

🍅番茄迷➕瑞士🐔翼➕红绿豆冰必食~~

✨菠萝包➕cheese➕🍳煎蛋脆边
钟意菠萝包脆脆皮的朋友记得要试!

讲下场景~ 感觉他们都几用心营造怀旧但不太「娘」的感觉。一入去好彩被安排到靠门口窗的位置,经典既卡座➕桌面的盐糖都系用细细既可乐瓶设计~ 墙上面有以前当舖的牌子设计,但系用来卖广告sell自己的特色冰冰~ 嗯,看来他们特推菠萝冰~ 虽然今次无试,下次再试埋先!

因为点左好多野,有空闲时间就望下茶餐厅的装潢~ 墙上用左阁楼模式放左好多怀旧野,虽然唔系样样都见过或者用过,但正因为咁,觉得几特别~ 相信五六十年代起的长辈们都应该觉得呢度好特别🤔。因为👀唔晒,最后我埋单前再走入小小影埋里面的摆设,真系几有心的铺排~~ 有得食有得👀有得回味以前的岁月~

个menu好多野选择,就算不是选择困难症的我,都👀了很久才决定到食mud~

哈哈哈哈哈,总的来说,全晚👍🏿自己的选择,也👍🏿💥呢间地道特色茶餐厅!
小推荐✌:未去过无理由唔去试试;去过就记得要每次试唔同的🍧🍨🥘🍖🍳🍝。

期待下一次和家人一起去吃就可以一次食到更多选择~🤤🤤🤤🤤🤤😋😋😋😋😋
美味指数:💯